Sipilän hallitukseen kolme uutta ministeriä

5.5.2017 klo 13:23 Politiikka Samuli Rissanen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt tehtäviinsä pääministeri Juha Sipilän hallituksen kolme uutta ministeriä.

Keskustan Pertunmalta kotoisin olevan kansanedustaja Jari Leppä on uusi maa- ja metsätalousministeri. Leppä on ollut kansanedustajana vuodesta 1999.  Mäntyharjulainen, kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustajan Antti Häkkäsen, 32, nimitettiin oikeusministeriksi.

Uusien ministerien nimittämisen ja työnjaon muuttumisen seurauksena Kimmo Tiilikainen jatkaa Sipilän hallituksessa asunto-, energia- ja ympäristöministerinä, Jari Lindström työministerinä ja Sanni Grahn-Laasonen opetusministerinä

Perussuomalaisten puheenjohtajakisaa käyvä, helsinkiläinen perussuomalaisten kansanedustajan Sampo Terho, 39, on puolestaan uusi eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri.

Uusien ministerien nimittämisen ja työnjaon muuttumisen seurauksena Kimmo Tiilikainen jatkaa Sipilän hallituksessa asunto-, energia- ja ympäristöministerinä, Jari Lindström työministerinä ja Sanni Grahn-Laasonen opetusministerinä.

Valtioneuvoston yleisistunnossa päätettiin ministereiden työnjaosta, ministereiden sijaisuuksista sekä EU-ministerivaliokunnan kokoonpanosta.

Uudet ministerit vannoivat istunnon alussa virka- ja tuomarinvalan.

 

Ylös