Seurakuntalainen: Tulossa kristillisten tapahtumien superviikonloppu

16.5.2017 klo 13:34 Kotimaa KD Lehti

Seurakuntalainen kirjoittaa uutissivustollaan, että tuleva viikonloppu (19.-21.5) on kristillisten tapahtumien superviikonloppu. Isoja kristillisiä tapahtumia järjestetään Turussa, Helsingissä ja Espoossa.

Turun Kirkkopäiviä vietetään 19.-21. toukokuuta 100-vuotiasta Suomea juhlien reformaation hengessä. Kirkkopäivien ohjelmakattaus tarjoaa jokaiselle jotakin. Tapahtumassa on jopa sata tilaisuutta. Päivien ohjelmassa on mukana ennätysmäärä kirkon ja yhteiskunnan vaikuttajia Suomesta ja maailmalta.

Mukana Turussa on muun muassa emerituspiispa Eero Huovinen ja presidentti Tarja Halonen.

Kävelyä edeltävässä Uskonnot, rauha ja kotoutuminen -seminaarissa käydään keskustelua uskontojen merkityksestä rauhan edistämisessä kansainvälisesti ja Suomessa. Pääpuheenvuoron pitää pääministeri Juha Sipilä.

Händelin Messias kajahtaa 900 laulajan voimin

Kirkon musiikkijuhlat pidetään samaan aikaan Kirkkopäivien kanssa Helsingissä. Kirkon musiikkijuhlat on perinteikäs musiikkitapahtuma, joka tuo yhteen kaikenikäisten laulajien ja soittajien kirkkomusiikkiryhmät eri puolilta Suomea – ja maailmaa. Päivien tapahtumat sijoittuvat Helsingin tuomiokirkkoon ja Senaatintorin ympäristöön.

Händelin Messias-oratorio kokoaa yhteen 900 laulajaa Senaatintorille la 20.5. klo 19. Messias toteutetaan tässä laajuudessa ensimmäistä kertaa Suomessa. Seppo Murron johtaman Messias-oratorion solisteina laulavat sopraanot Inka Kinnunen ja Elina Rantamäki, altto Katja Mäkiö, tenori Jussi Salonen sekä basso Matti Turunen. Teoksen säestää Lohjan kaupunginorkesteri.

Kirkon musiikkijuhlilla on lisäksi useita konsertteja, mm. Canoteres Minoreksen ja Rajattoman konsertit. Lisäksi Helsingin tuomiokirkossa pidetään juhlamessu sunnuntaina 21.5. klo 12. Messussa saarnaa piispa Irja Askola ja liturgina toimii Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi.

Espoon Metro Areenalla järjestetään puolestaan jo toisen kerran Nouse Suomi -tapahtuma 19.-20.5. Tapahtuman järjestää Missiomaailma ry yhteistyössä pääkaupunkiseudulla toimivien seurakuntien kanssa. Tapahtumaan odotetaan 7000 osallistujaa.

Nouse Suomi -tapahtuman pääpuhujat ovat evankelistat Heidi Baker ja Guillermo Maldonado. Baker nähtiin Espoossa jo viime vuonna, Maldonado taas on suomalaisille uudempi tuttavuus. Maldonadon johtaa Miamissa King Jesus -seurakuntaa, joka on yksi Yhdysvaltojen nopeimmin kasvavista monikulttuurisista seurakunnista.

Kansanlähetyksen vuosittaisen Rukouskonferenssin teemana on tänä vuonna Kansakuntamme Herra. Konferenssissa, joka pidetään 19.5.-21.5., opettavat muun muassa lähetysjohtaja Mika Tuovinen, Verkoston toiminnanjohtaja Marko Huhtala ja kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen.

Lauantain paneelikeskusteluun osallistuu useita kansanedustajia: Antero Laukkanen, Mika Niikko, Päivi Räsänen ja Sari Tanus.

Ylös