Puoluesihteeri Asmo Maanselän mielestä perussuomalaisten ministerien toiminta ei täytä rehellisyysvaatimuksia

15.6.2017 klo 11:21 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä muistuttaa, että perustuslain mukaan ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia. PS:n ministeriryhmän toiminta ei hänen mielestään rehellisyysvaatimuksia täytä.

– Luottamus siihen että ministerit ajavat koko kansan asiaa, eikä vain
omaa asiaansa tai ole ministereinä palkan tai aseman vuoksi on
heikentynyt, Maanselkä arvioi KD-lehdelle.

Eilisessä blogikirjoituksessaan Maanselkä muistutti, että politiikka on yhteisten asioiden hoitoa, mutta vain pari prosenttia suomalaisista osallistuu poliittiseen toimintaan.

– Kokemuksella voin sanoa, että oli syyt sitten ilmeiset tai ilmeettömät, niin kun ex-puheenjohtaja loikkaa puolueesta, se vetää haavan jokaisen aktiivin sydämeen

– Loput katselevat touhua silmät pyöreinä katsomosta. Kun tällaista tapahtuu, niin siinä moni miettii, että onko poliittinen toiminta sellaista, johon haluaa uhrata vapaa-aikansa.

– Ovatko johtavat ihmiset sellaisia, että heidän puolestaan tekee vuosikausia töitä saamatta usein siitä mitään itselle, Maanselkä kysyy.

Kristillisdemokraattien puoluesihteerin mielestä pitäisi hetken miettiä, onko esimerkiksi soten hoitoennuste parantunut nykyisellä hallituskokoonpanolla.

– Mitä niistä hoitotuloksista pitäisi ajatella, kun nyt niitä hoitaa viisi juuri loikannutta ministeriä, joiden vastustajat ajavat pitkin kenttää loka-autojen kanssa. Asian pohtimiseen ei käytetä yhtään aikaa. Lentokentällä U-käännös riittää, Maanselkä kritisoi.

Hän huomauttaa myös, että kun poliittinen sisällissota alkaa, kaikki revitään julkisesti.

– Kaikki esitellään julkisuudessa niin natsitervehdykset kuin pahimmat illlanistujaisvitsit. Molemmista asioista on aivan riittävästi todisteita. Ei erota ystävinä eikä työtovereina naisten lehtien kannessa.

– Kokemuksella voin sanoa, että oli syyt sitten ilmeiset tai ilmeettömät, niin kun ex-puheenjohtaja loikkaa puolueesta, se vetää haavan jokaisen aktiivin sydämeen.

Ylös