Kyselytutkimus: Joka neljännellä vuokralaisella ei ole kotivakuutusta

19.6.2017 klo 07:51 Kotimaa KD Lehti

Joka neljännellä vuokralla asuvista ei ole kotivakuutusta, osoittaa vakuutusyhtiö Ifin teettämä kysely kodin vaihtamisesta. Sen sijaan tutkimukseen vastanneista omistusasunnossa asuvista lähes kaikilla oli kotivakuutus.

Reilu kolmannes kotivakuutuksen ottaneista kertoo olevansa epävarma siitä, mitä oma vakuutus korvaa.

YouGov Finlandin tekemään kyselytutkimukseen haastateltiin toukokuussa yli seitsemääsataa täysi-ikäistä suomalaista, jotka ovat muuttaneet viiden vuoden sisällä.

Kuntokartoitus ei kyselytutkimuksen perusteella kiinnosta isoa osaa suomalaisista. Kaksi kolmasosaa vastaajista ei tee ollenkaan asunnon kuntoarviota.

Tutkimuksessa kysyttiin myös siitä, millä perusteella uusi asunto valitaan. Sijainti on tutkimuksen perusteella tärkein kriteeri.

Joka seitsemäs oli teettänyt muutossa ulkopuolisen asiantuntijayrityksen kuntokartoituksen ja vajaa viidennes oli tehnyt kuntokartoituksen itse.

Tutkimuksessa kysyttiin myös siitä, millä perusteella uusi asunto valitaan. Sijainti on tutkimuksen perusteella tärkein kriteeri. Toiseksi yleisimmin valinnan ratkaisee hinta ja vasta kolmantena tulevat itse asunnon ominaisuudet. Poikkeuksena ovat nuoret aikuiset, joilla hinta on niukasti ratkaisevin kriteeri.

Suomalaiset muuttavat verraten usein: noin 40 prosenttia täysi-ikäisistä on muuttanut viimeisen viiden vuoden sisällä. Alle 34-vuotiaat ovat muuttaneet eniten. Heistä neljäsosa on muuttanut viimeksi vain alle vuosi sitten.

Suosituin muuton suunta on kaikenikäisillä kerrostaloon.

Lähde: STT
Ylös