Kristillisdemokraattien puoluehallitus koolla puoluekokouksen alla – puolue panttaa vielä presidentinvaaliratkaisuaan

5.8.2017 klo 11:22 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluehallitus kokoustaa tänään lauantaina Pikkuparlamentissa Helsingissä. Puolue ei ole vielä kertonut, miten se aikoo osallistua presidentinvaaleihin.

KD:n puoluehallitus on koolla Helsingissä tänään lauantaina. Puolue valmistautuu juuri puoluekokoukseen, joka pidetään 18.–19. elokuuta Seinäjoella.

Kristillisdemokraatit ei ole vielä päättänyt, miten se aikoo osallistua presidentinvaaleihin. Puheenjohtaja Sari Essayah ei myöskään ole vielä kertonut, aikooko lähteä presidentinvaaliehdokkaaksi. Asiaa puidaan Seinäjoen puoluekokouksessa.

Puolue valmistautuu myös vaalikimaraan. Seuraavaan kaksivuotiskauteen puoluekokouksen jälkeen osuu peräti neljät vaalit: presidentinvaalit, myöhäistetyt maakuntavaalit vuonna 2018 sekä eduskunta- ja eurovaalit 2019.

Puolue valmistautuu myös vaalikimaraan. Seuraavaan kaksivuotiskauteen puoluekokouksen jälkeen osuu peräti neljät vaalit.

Kristillisdemokraatit on saanut iloita kevään kuntavaalimenestyksestä. Vaikka valtuustojen koot olivat pienentyneet monin paikoin ympäri Suomen, pystyi puolue lisäämään valtuutettujen määrää.

Puoluehallitus keskusteli pitkään paikallisosastojensa talouden tukemisesta. Toinen huoli nousi puolueen ruotsinkielisiltä. Suomen kaksikielisimmäksi puolueeksi itsensä nimittänyt puolue on kuitenkin käytännössä lähinnä suomenkielinen. Ruotsinkielinen materiaali ja tiedotus on vähentynyt, ja niitä joudutaan tuottamaan pitkälti talkoovoimin. – Meidän on pystyttävä parantamaan tätä tilannetta, totesi 1. varapuheenjohtaja Tommy Björkskog.

 

 

Ylös