Helsingin KD-piiri auttaa Keniassa – ”Haluamme tukea Kamagutan kylän koulua”

8.8.2017 klo 13:40 Ulkomaat Kristiina Kunnas

– Haluamme avata Kristillisdemokraattien Helsingin piirissä avustusmahdollisuuden Keniaan köyhään Kamagutan kylään ja tukea siellä seurakunnan yhteydessä toimivaa koulua, kertoo piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora.

Kristillisdemokraattien Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora vieraili vuosi sitten Kamagutan kylässä. Se sijaitsee Keniassa Murangan maakunnassa.

–  Kylässä ei ole sähköä ja puhdasta vettä tuova, pihalle rakennettu vesijohto on harvinainen kylän savitaloissa. Puhdas vesi joudutaan hakemaan kaukaa.

Tepora haastaa yhdessä Helsingin piirin kanssa kristillisdemokraatteja osallistumaan kouluprojektin tukemiseen.

Tepora kertoo, että kylässä toimii aktiivinen seurakunta. Pastori Steven Kamau perusti sen yhteyteen koulun yhdessä vaimonsa Catherinen kanssa.

Tällä hetkellä Kamagutan koulu on savimaja. Suomalaiset voivat kuitenkin olla auttamassa kylään parempaa koulurakennusta. (Kuva Tuulikki Tepora)

– Koulu on toiminut hyvin ja alkeellisista olosuhteista huolimatta oppitulokset ovat olleet erinomaiset. Tänä vuonna koulu arvioitiin parhaaksi alueellaan, jolla on yhteensä 28 koulua. Catherine ja koulun nuori rehtori Irene ovat kiitollisia menestyksestä. He antavat kaiken kunnian Jumalalle, Tepora toteaa.

Tepora aikoo vierailla Kamagutassa uudelleen joulukuussa.

– Saan tavata kummilapsiani Jacklinea ja Edwiniä, joiden koulunkäyntiä tuen.

Tepora haastaa yhdessä Helsingin piirin kanssa kristillisdemokraatteja osallistumaan kouluprojektin tukemiseen.

– Näin saisimme Kamagutan kylän Hope Academylle rakennetuksi uuden koulun. Suomalaisina osaamme arvostaa koulutusta, sillä se on ollut maamme nykyisen hyvinvoinnin vahva perusta. Kristillisdemokraattien periaateohjelmassa tuodaan esille kansainvälinen yhteistyö ja halu auttaa kehitysmaiden ihmisiä koulutukseen.

– Nyt siihen on tämän projektin kautta mahdollisuus.

Keniassa moni lapsi jää vaille koulutusta jo siitäkin syystä, ettei perheellä ole varaa koulumaksuun eikä koulupukuun, joka on maan kouluissa pakollinen.

Haluatko auttaa?

Jos haluat tietää lisää kouluprojektista ja kummityöstä Kamagutan kylässä, ota yhteys:
Tuulikki Tepora, 040 5072895, [email protected]
Googlen kautta: KD Helsinki: www.kdhelsinki.fi

Tue tätä kautta:

Israelin Toivo ry
FI72 80133710046295
Viesti: Kenian kouluprojekti
Keräyslupa POL-2016-2541

Huom!

Juttuun lisätty yllä olevan rekisteröidyn yhdistyksen tilitiedot!  Israelin Toivo ry:lle voi maksaa haluamansa tukisumman. Yhdistys on toiminut Keniassa jo vuosia ja välittää kummikannatukset ja muut avustukset luotettavasti kohteeseen. Yhdistyksellä on virallinen keräyslupa.

 

Ylös