TV-tohtori Tiina Tuomela korjasi potin KD:n varapuheenjohtajakisassa

18.8.2017 klo 18:24 Politiikka Samuli Rissanen

Jatkokaudelle valittu KD:n puheenjohtaja Sari Essayah saa tiimiinsä vantaalaisen erikoislääkäri Tiina Tuomelan, tamperelaisen kansanedustaja Sari Tanuksen, ja jyväskyläläisen maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Tomi Kuosmasen.

– Yllättynyt, häkeltynyt ja onnellinen, kuvaa KD Naisten puheenjohtaja ja erikoislääkäri Tiina Tuomela spontaanisti tunnelmiaan valintansa jälkeen.

Tuomela korjasi potin KD:n varapuheenjohtajakisassa, kun Seinäjoelle kokoontuneet kristillisdemokraatit valitsivat puoluekokouksen avajaispäivän päätteeksi puheenjohtajistonsa.

Vantaan kaupunginvaltuutettuna ja KD Naisten puheenjohtajana vaikuttava Tuomela on tullut suurelle yleisölle kenties tutuimmaksi Yle:n Aamu-TV:n  asiantuntijalääkärinä.

Häkeltynyt, iloinen ja onnellinen Tiina Tuomela yllättyi saamastaan kannatuksesta KD:n varapuheenjohtajavaalissa. – Pelkäsin jääväni neljänneksi, toivoin kolmatta sijaa, mutta tämä on iloinen yllätys, hän sanoi.

Kannatuspuheissa häntä kiiteltiin yhteistyökykyiseksi ja asiantuntevaksi.

– Tiina on rakentava osaaja, joka tekee sen mitä lupaa, espoolainen kansanedustaja Antero Laukkanen kuvasi Tuomelaa kannatuspuheenssaan.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling mukaan puolue tarvitsee Tuomelan kaltaista asiantuntijaa, joka ei korosta itseään, mutta jonka asiat etenevät.

Tuomela on tehnyt esimerkiksi laajaa yhteistyötä muiden vantaalaisvaltuutettujen kesken kaupungin sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi.

Hetkeä aiemmin puolueen puheenjohtajaksi yksimielisesti valitulle Sari Essayah’lle ei ilmaantunut vastaehdokasta, mutta kolmesta varapuheenjohtajan paikasta kehkeytyi aito kisa.

Jo etukäteen oli tiedossa, että varapuheenjohtajistossa tapahtuu vaihdoksia, sillä nykyisistä varapuheenjohtajista Tommy Björkskog ja Sauli Ahvenjärvi eivät enää pyrkineet jatkokaudelle puoluejohtoon.

Ainoastaan puolueen 3. varapuheenjohtaja Sari Tanus oli ehdolla uudelle kaudelle.

Potin kerännyt KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela sai kaikkiaan 203 kokousedustajan äänen varapuheenjohtajakisassa.

Toiseksi tullut jyväskyläläinen maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Tomi Kuosmanen valloitti puoluekokousväen esiintymisellään ja keräsi 171 ääntä.

Tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus uusi kolmannen varapuheenjohtajan pestinsä 153 äänellä.

Kaikkiaan ehdokkaita varapuheenjohtajiksi oli seitsemän. Kolmesta varapuheenjohtajan paikasta kisasivat lisäksi kemijärveläinen biologian ja maantiedon lehtori ja varakansanedustaja Pirkka Aalto, savonlinnalainen suojelubiologi Jouni Koskela, pirkkalalainen sosiaali- ja terveydenhuollon opettaja Riitta Kuismanen sekä helsinkiläinen yrittäjä ja johtajuuskouluttaja Santi Martinez.

Puoluekokousedustajilla oli mahdollista äänestää joko yhtä, kahta tai kolmea ehdokasta. Eniten mainintoja äänestyslipuissa saaneet ehdokkaat tulivat valituiksi.

Ylös