Billy Grahamin Missio Helsingistä 30 vuotta – Olympiastadion täyttyi äärimmilleen kuutena iltana peräkkäin

25.8.2017 klo 21:36 Kotimaa Kristiina Kunnas

Amerikkalaisevankelista Billy Grahamin Suomen-vierailusta ja Missio Helsingistä tulee tällä viikolla kuluneeksi 30 vuotta. Olympiastadion täyttyi kuudessa peräkkäisessä tilaisuudessa äärimmilleen.

Missio Helsinki 87 oli elokuun lopun jättitapahtuma Suomessa. Elettiin sitä aikaa, jona stadionien jättikonsertit olivat vasta tulollaan. Olympiastadionia käytettiin urheilupyhättönä.

Sitten tuli amerikkalaisevankelista Billy Graham, joka on kiertänyt ympäri maailman missioidensa kanssa. 1918 syntynyt Graham pitää omien sanojensa mukaan elämäntehtävänään ”auttaa ihmisiä löytämään henkilökohtainen suhde Jumalaan”.

1918 syntynyt Graham pitää omien sanojensa mukaan elämäntehtävänään ”auttaa ihmisiä löytämään henkilökohtainen suhde Jumalaan”.

Stadion täyttyi ilta toisensa jälkeen. Niin täyttyi myös viheriö, kun Graham saarnansa lopuksi kutsui ihmisiä sinne. Grahamin tulkkina oli muuan Kalevi Lehtinen. Hänen missionsa keräsivät myöhempinä vuosina suuren määrän suomalaisia Jumalan sanan kuuloon.

Nyt voi tehdä aikamatkan 30 vuoden taakse. Tänään perjantaina 25. elokuuta on tasan 30 vuotta Billy Grahamin missiosta olympiastadionilla.

Avatuilla sivuilla bg87.net pääsee kuuntelemaan maailmankuulua evankelistaa, näkemään ja kokemaan samaa kuin elokuussa 1987.

Sivujen materiaalia kerännyt mediavaikuttaja Jussi Mursula toimi aikanaan Missio Helsingin lehdistöpäällikkönä. Hän huomasi, ettei netissä ollut kesän 1987 jättitapahtumasta lähes mitään.

– Netistä löytyi tätä ennen todella vähän materiaalia Grahamin Missio Helsingistä. Aineistoa kasatessani yllätyin hieman, kun huomasin, että puheet olivat edelleen aivan toimivaa julistusta. Kolmekymmentä vuotta näkyy ihmisten ulkoasussa, mutta puheet ovat edelleen rautaa, Mursula kertoo.

Billy Grahamin Missio Helsinki 1987 näytti juuri tältä: stadion on tulvillaan väkeä, niin myös viheriö. (Sivujen bg87.net -kansikuva)

 

Ylös