Eduskunnalla on edessään kiivastahtinen syksy

5.9.2017 klo 07:24 Politiikka Samuli Rissanen

Juhannusviikolla kesätauolle suunnannut eduskunta palaa istuntotauoltaan tänään. Myös eduskuntatalon remontti on valmis ja väistötiloissa vaalikauden aloittaneet kansanedustajat pääsevät kahden vuoden tauon jälkeen takaisin Arkadianmäelle.

Eduskunnan syysistuntokausi käynnistyy tänään iltapäivällä täysistunnolla.

Samalla vaalikausi on edennyt puoliväliin ja eduskuntalon remontti valmistunut. Sibelius Akatemian puolella evakossa ollut eduskunta pääsee pois väistötiloistaan takaisin eduskuntatalolle.

Syksyn poliittisiin vääntöihin on perinteisesti kuulunut myös hallituksen budjettiesitys ruodinta, jota oppositiopuolueet nokittavat vaihtoehtoisilla budjettiesityksillään

Syksystä odotetaan tiivistahtista: Eduskunnalla on ratkaistava kantansa muun muassa tiedustelulakiin ja alkoholilakiin. Eutanasiaa koskevaan kansalaisaloite on niin ikään tulossa eduskunnan käsiteltäväksi.

Sote ja perhevapaauudistus puhuttavat eduskuntaa koko loppuvaalikauden. Soten valinnanvapauslaki jäi eduskunnan perustuslakivaliokunnan hampaisiin keväällä ja sitä kirjoitetaan uudelleen. Uusi esitys kiertää valiokunnissa kuultavana ja palaa sitten eduskunnan käsiteltäväksi.

Syksyn poliittisiin vääntöihin on perinteisesti kuulunut myös hallituksen budjettiesitys ruodinta, jota oppositiopuolueet nokittavat vaihtoehtoisilla budjettiesityksillään.

Ylös