Essayah Liperin Leipäpäivässä: ”Hallituksen peruttava 4H-toiminnan leikkauspäätös”

1.10.2017 klo 16:09 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah moitti hallitusta budjetin 4H-toiminnan määrärahaleikkauksista yleisötapahtumassa Liperin Leipäpäivässä.

Kynnöstä leipään 100 vuotta -tapahtumaviikonloppu järjestettiin Liperin koulukeskuksessa sekä lähipelloilla Liperin keskustan tuntumassa Pohjois-Karjalassa.

Väkeä oli paikalla runsaasti, sillä tapahtumaviikonloppuna pidettiin Koululaisten Leipäpäivä, Liperin Leipäpäivä-sadonkorjuutapahtuma, traktorikynnön SM-kisat sekä MTK:n 100-vuotisjuhla-seminaari.

Kristillisdemokraattien Savo-Karjalan kansanedustaja, puheenjohtaja Sari Essayah vetosi Liperissä hallitukseen, että se peruisi määrärahaleikkauksen 4H-toimintaan.

Monen nuoren yrittäjän ura onkin alkanut 4H-toiminnan suojissa, eikä näitä mahdollisuuksia saa heikentää.

–  Ensi vuoden talousarvioesityksessään hallitus on päättänyt leikata 4H-toiminnan määrärahoista 600 000 euroa, jotka oli kohdennettu yrittäjyyttä ja nuorten työllisyyttä edistävään toimintaan. Tarve erityisesti maaseudun yrittäjyyden ja nuorten työllisyyttä lisääviin toimiin ei ole kadonnut ja siksi leikkauspäätös tulee perua, Essayah vaati.

Hänen mielestään 4H-toiminta edistää maaseudun vetovoimaa.

– 4H-toiminta edistää sekä maaseudun elinvoimaisuutta että vetovoimaisuutta tarjoamalla monipuolista harrastus- ja palvelutoimintaa, työllistämällä nuoria ja tarjoamalla heille mahdollisuuksia yrittämiseen, Essayah muistutti.

Erityisenä painopistealueena toiminnassa on Essayah’n mukaan nuorten työmahdollisuuksien lisääminen ja yrittäjyyden edistäminen.

– Monen nuoren yrittäjän ura onkin alkanut 4H-toiminnan suojissa, eikä näitä mahdollisuuksia saa heikentää. Kyse on valtion budjetissa pienestä rahasta, mutta 4H-toiminnalle merkittävästä summasta. Kristillisdemokraatit ovat siksi tehneet talousarvioaloitteen määrärahaleikkauksen perumiseksi, Essayah kertoi.

 

Lue lisää: 4h.fi

4H auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen. Kukapa ei haluaisi oppia uusia taitoja ja saada hyviä ystäviä. Mukaan voi tulla jo kuusivuotiaana, mutta osallistumisen mahdollisuuksia riittää aina 28-vuotiaille asti.
4H-harrastuksen voi aloittaa kuusivuotiaana liittymällä 4H-kerhoon. 4H-kerhoja järjestetään vuosittain noin 2 600 eri puolilla Suomea. Käytännön järjestelyistä vastaavat paikalliset 4H-yhdistykset. Mikäli haluat lapsesi mukaan kerhoon, ota yhteyttä sinua lähellä olevaan 4H-yhdistykseen.
Ylös