YLE:n gallup: Sdp ja kokoomus nousussa, keskusta vajoaa yhä

5.10.2017 klo 08:41 Kotimaa Samuli Rissanen

Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan SDP:n kannatus on lähtenyt nousuun. Kokoomus pitää kärkipaikkaa 21,7 prosentin kannatuksella. Keskusta on luisunut tasolle, jolla se oli pääministeri Juha Sipilän aloittaessa puolueen puheenjohtajana 2012.

YLE:n tuoreesta puouekannatusmittauksesta käy ilmi, että SDP:n suosio on kasvanut kuukauden takaisesta 1,7 prosenttiyksikköä ja puolue on nyt toiseksi suosituin 17,3 prosentin kannatuksella.

Kärkipaikassa pitkään kiinni ollut kokoomus repii kaulaa muihin.  Kokoomuksen kannatus on 21,7 prosenttia; kasvua edellisestä mittauksesta kertyi 0,9 prosenttiyksikköä.

Kristilllisdemokraattien kannatus on piristynyt neljän prosentin tuntumaan ja puolue on tuoreimmassa kannatusmittauksessa ohittanut Rkp:n.

Nousukiidossa olleiden Vihreiden kannatus on vaihteeksi laskussa, mutta puolue on kolmanneksi suosituin 16,6 prosentin kannatuksella. Kannatus laski kuukaudessa 1,2 prosenttiyksikköä.

Nelossijaaa pitävän keskustan kannatus on edelleen luisussa ja on nyt 15,8 prosenttia. Tällä tasolla keskustan suosio oli viimeksi Juha Sipilän puheenjohtajakauden alussa vuonna 2012.

Perussuomalaiset jatkaa noin kymmenen prosentin puolueena (ja Vasemmistoliiton kannatus (8,3) on kutakuinkin edellisen mittauksen tasolla.

Perussuomalaisista irronneiden sinisten kannatus (1,5) on pysynyt matalana.

Kristilllisdemokraattien kannatus (3,9) on piristynyt neljän prosentin tuntumaan ja puolue on kannatusmittauksessa ohittanut Rkp:n (3,5).

Taloustutkimus haastatteli 1970 ihmistä 11.9-3.10 välisenä aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

 

 

 

Ylös