Sari Essayah vaatii hallitusta puuttumaan kasarmirakennusten sisäilmaongelmiin

18.10.2017 klo 17:22 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Essayah kysyy kirjallisessa kysymyksessään, onko Senaatti-kiinteistöjen sisäilmaongelmia varten kehittämä ohjelma tuottanut tulosta kasarmirakennusten osalta.

KD:n kansanedustaja ja puheenjohtaja Sari Essayah teki tänään keskiviikkona kirjallisen kysymyksen kasarmirakennusten sisäilmaongelmista.

Essayah muistuttaa, että rakennusten sisäilmaa koskevat laatuongelmat on tunnistettu merkittäväksi kansanterveyden ja -talouden ongelmaksi. Koulujen, päiväkotien ja sairaaloiden sisäilmaongelmat ovat saaneet viime aikoina paljon huomiota mediassa.

– Sen sijaan pienemmälle huomiolle ovat jääneet varusmiesten terveyttä uhkaavat sisäilmaongelmat kasarmirakennuksissa, Essayah toteaa.

Kasarmien sisäilman laatuongelmat kohdistuvat koko kutsunnoissa olevaan ikäluokkaan. – Sari Essayah

– Suuri osa kasarmirakennuksista on vanhoja, ja näin ollen monet rakennukset vaativatkin peruskorjausta, Essayah muistuttaa kirjallisessa kysymyksessään.

Useilla kasarmialueilla on selvitetty sisäilman laatua ja rakenteiden kuntoa, kun varusmiesten oireilu on viitannut mahdolliseen kosteus- ja homeongelmaan.

– Varusmiesten terveydelle aiheutuvien riskien vakavuutta ja rakennusten kunnossapidon tärkeyttä lisää se, että kasarmien sisäilman laatuongelmat kohdistuvat koko kutsunnoissa olevaan ikäluokkaan.

– On huomioitava myös, että varusmiesten arki on muutoinkin fyysisesti ja henkisesti vaativaa, jolloin huono sisäilman laatu kasvattaa entisestään varusmiehen terveysriskiä.

Essayah jätti tänään keskiviikkona kirjallisen kysymyksen kasarmirakennusten sisäilmaongelmista.

Hän kysyy ministeriltä, onko Senaatti-kiinteistöjen sisäilmaongelmia varten kehittämä ohjelma tuottanut tulosta kasarmirakennusten osalta.

– Minkälaisin toimenpitein tulette muutoin ratkaisemaan kasarmirakennusten sisäilman laatuongelmat? Essayah jatkaa kysymystään.

 

 

Ylös