Aloite juhlavuoden velka-armahduksesta etenemässä

20.10.2017 klo 13:45 Kotimaa Esa Erävalo

Useiden kansanedustajien toimenpidealoite velka-armahduslaista 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi on käsittelyssä lakivaliokunnassa.

Aloitteen jättivät toukokuussa Eduskunnan köyhyysryhmässä aktiiviset kansanedustajat Antero Laukkanen (kd), Kari Uotila (vas), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) ja Anneli Kiljunen (sd).

Tänään kansanedustajat Antero Laukkanen ja Kari Uotila tapasivat velka-armahduslain tiimoilta oikeusministeri Antti Häkkäsen, joka otti asian harkittavakseen. Ajankohtaiseksi aloitteen tekee sekin, että oikeusministeriössä ylivelkaantuneita koskevat asiat ovat muutoinkin tarkastelun kohteina.

Aloitteella kehotetaan hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin ”ylivelkaantuneiden aseman määrätietoiseksi parantamiseksi monin erilaisin keinoin ja asettamaan tavoitteeksi puolittaa ulosotossa olevien velkojen määrä ja ulosotossa olevien ihmisten määrä ottamalla lähtökohdaksi ylivelkaantuneiden asioiden kuntoon saattaminen ja uuden alun mahdollistaminen, ja että hallitus siksi ryhtyy toimenpiteisiin velkojen armahduslain säätämiseksi Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.”

Poistetaan kaikki vuotta 2002 edeltäneet ulosotto-ja pakkoperintävelat.

– Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuosi on oikea aika antaa kertaluontoinen velka-armahduslaki, jolla poistetaan kaikki vuotta 2002 edeltäneet ulosotto-ja pakkoperintävelat, sanoo Antero Laukkanen.

Ylös