Kristillisdemokraatit haluavat kestävän lähimmäisyhteiskunnan

21.10.2017 klo 11:08 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’n mukaan kristillisdemokraatit rakentavat lähimmäisyyteen perustuvaa yhteiskuntaa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman puolestaan kertoi puoluehallitukselle kestävään tulevaisuuteen tähtäävästä Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetista.

Kristillisdemokraattien strategiaa ja loppuvaalikauden tavoitteita lauantaina pohtinut puoluehallitus sai evästyksekseen puolueen puheenjohtajan Sari Essayah’n ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin katsaukset tilanteesta.

Kristillisdemokraatit tavoittelevat lähimmäisyhteiskuntaa, jonka peruspilarit ovat perhe, kristillinen ihmiskuva, sosiaalinen markkinatalous ja päätösten tekeminen läheisyysperiaatteella

Perjantain strategiaseminaarissa Essayah kertoi puolueen tavoittelevan lähimmäisyhteiskuntaa, jonka peruspilarit ovat perhe, kristillinen ihmiskuva, sosiaalinen markkinatalous ja päätösten tekeminen läheisyysperiaatteella eli mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä, joita päätökset koskevat.

– Nämä ovat asioita, joita jokaisen kristillisdemokraatiksi tunnustautuvan on osattava kertoa vaikka keskellä yötä herätettäessä, Essayah sanoi.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman puolestaan valotti ensi viikolla kokonaisuudessaan julkistettavan Kristillisdemokraattien vaihtobudjetin sisältöä.

Östmanin mukaan budjetissa on pohdittu myös puolueen strategisia painopisteitä loppuvaalikaudeksi. Askelmerkit vaihtoehtobudjettiin soviteltiin eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä elokuussa, mutta niitä on tarkennettu pitkin syksyä.

Aiempien vuosien tapaan Kristillisdemokraatit panostaisivat hallitusta enemmän lapsiperheisiin ja senioreihin. Kristillisdemokraateilta on syksyn aikana tullut sekä lakialoite että talousarvioaloite lapsivähennyksen säilyttämiseksi verotuksessa, ja esitys lapsilisien leikkausten perumiseksi.

Östman muistutti, että esimerkiksi lapsilisän ostovoima on pudonnut 30 prosenttia vuodesta 1994.

Kristillisdemokraatit ovat niin ikään jo ehtineet kertoa vaihtoehtobudjettiin sisältyvästä, 100 miljoonaan euron suuruisesta sisäilmaohjelmasta. Sillä avustettaisiin kuntia massiivisten sisäilmaongelmien hallitsemisessa ja korjaamisessa.

Arviolta 800 000 suomalaista altistuu huonolle sisäilmalle eli homeiden ja mikrobien tuottamille toksiineille eli myrkyllisille aineille.

Ylös