Ville Auvinen pyrkii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi

31.10.2017 klo 08:04 Politiikka Samuli Rissanen

Teologian tohtori, Sleyn ts. lähetysjohtaja ja Sanansaattajan päätoimittaja Ville Auvinen pyrkii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi.

Teologian tohtori Ville Auvinen pyrkii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi. Auvinen työskentelee evankelisen herätysliikkeen lähetysjohtajana ja Sanansaattaja-lehden päätoimittajana.

Auvinen on Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Turussa.

Auvinen kertoi pyrkimyksestään Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys Sley ry:n verkkosivuilla.

Auvisen taustajoukoissa on erityisesti niitä, jotka edustavat perinteistä kristillistä uskoa ja jotka haluavat kirkon säilyttävän selkeästi ja konstailematta nykyisen raamatunmukaisen avioliittonäkemyksensä.

Auvisen mukaan kirkko tarvitsee johtajan, joka uskaltaa seistä Jumalan sanan pohjalla silloinkin, kun se on vastoin enemmistön näkemystä.

Auvinen kertoo, että joukko kirkon vaikuttajia pyysi häntä lähtemään ehdolle arkkipiispan vaaliin. Auvisen taustajoukoissa on erityisesti niitä, jotka edustavat perinteistä kristillistä uskoa ja jotka haluavat kirkon säilyttävän selkeästi ja konstailematta nykyisen raamatunmukaisen avioliittonäkemyksensä.

– Mukaan haluttiin ehdokas, jota voi varauksetta äänestää, ja olen yllättyneen ilahtunut, että minua pyydettiin sellaiseksi ehdokkaaksi. Sanoin heille, että jos he ovat tarpeeksi hulluja pyytämään minua ja löytävät 30 tarpeeksi hullua, jotka tarvitaan valitsijamiesyhdistykseen, olen minä tarpeeksi hullu suostumaan mukaan, ja tässä nyt ollaan, Jumalan hullujen joukossa, Auvinen kertoo Sley:n verkkosivuilla.

Arkkipiispan paikkaa tavoittelee nyt viisi henkilöä. Mukaan ovat ilmoittautuneet Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström ja teologian tohtori Heli Inkinen. Aiemmin myös kansanedustaja Ilkka Kantola ja Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma ovat kertoneet asettuvansa ehdolle arkkipiispan vaaliin.

Arkkipiispan vaalin ensimmäinen kierros käydään torstaina 8.2.2018. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali käydään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken torstaina 1.3.2018.

Lähteet: Sley ry

Ylös