Sari Essayah vaatii saattohoitoon lisää resursseja: ”Pitäisi taata kaikille tarvitseville”

1.11.2017 klo 20:44 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah muistuttaa, että inhimillinen saattohoito on perusoikeus, joka pitäisi olla kaikkien tarvitsevien saatavilla.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vaatii, että inhimillistä ja hyvää saattohoitoa on oltava kaikkien sitä tarvitsevien saatavilla asuinpaikasta tai sairaudesta riippumatta.

Hoidon saatavuutta on parannettu muun muassa lisäämällä hoitopaikkoja, perustamalla uusia saattohoitoyksiköitä, kehittämällä hoitoketjuja, panostamalla koulutukseen sekä lisäämällä henkilöstön osaamista ja tietoisuutta.

Saattohoidon saatavuus on Suomessa edelleen liian sattumanvaraista.

Ohjeista ja suosituksista huolimatta osaavan saattohoidon saatavuus on Suomessa kuitenkin edelleen liian sattumanvaraista.

– Tällä hetkellä kuntien välillä on liian suuria eroja saattohoidon saatavuudessa ja laadussa, eikä yhdenvertaisuus näin ollen toteudu. Saattohoidon järjestämiseen ja kehittämiseen on kohdistettava enemmän resursseja, Essayah sanoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat Sari Tanus ja Sari Essayah tustustuivat elokuussa saattohoito-osaston arkeen Oulussa. (Kuva: Samuli Rissanen)

Kristillisdemokraatit esittää omassa vaihtoehtobudjetissa 20 miljoonan euron lisämäärärahaa saattohoidon tason parantamiseen koko maassa.

Essayah muistuttaa, että resurssipulan lisäksi on myös osaamisvajetta, minkä vuoksi myös koulutukseen on panostettava.

Saattohoidon tulevaisuudesta keskusteltiin tänään Hyvää saattohoitoa, ei eutanasiaa –yleisötilaisuudessa Kuopiossa.

Ylös