Kristillisdemokraattien kansanedustajat haluavat isänpäivästä virallisen liputuspäivän äitienpäivän tavoin

10.11.2017 klo 12:03 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustajat jättivät puolueen puheenjohtaja Sari Essayah’n johdolla hallitukselle toimenpidealoitteen, jossa esitetään isänpäivää viralliseksi liputuspäiväksi. Aloite toisi isänpäivän samalle viivalle äitienpäivän kanssa, joka on jo virallinen liputuspäivä.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat haluavat tuoda isänpäivän samalle viivalle äitienpäivän kanssa ja esittävät siksi myös isänpäivää viralliseksi liputuspäiväksi. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ja muut KD kansanedustajat ovat tehneet aiheesta hallitukselle toimenpidealoitteen.

Isänpäivän muuttaminen viralliseksi liputuspäiväksi olisi symbolinen teko mutta tärkeä sellainen

–  Isät ansaitsevat tunnustuksen tekemästään arvokkaasta kasvatus- ja hoitotyöstä. Isänpäivän muuttaminen viralliseksi liputuspäiväksi olisi symbolinen teko mutta tärkeä sellainen, Essayah perustelee.

Tällä hetkellä jokavuotisia virallisia liputuspäiviä on kuusi ja äitienpäivä on yksi näistä. Virallisten liputuspäivien lisäksi on 13 vakiintunutta liputuspäivää; niiden joukosta löytyy myös isänpäivä.

– Liputtaminen vakiintuneina liputuspäivinä on melko yleisestä, mutta vakiintuneet liputuspäivät eivät kuitenkaan vastaa virallista liputuspäivää, Kristillisdemokraattien kansanedustajat muistuttavat toimenpidealoitteessaan.

 

Ylös