Veronpalautuksien maksu lähestyy, mutta tilinumero puuttuu 55 000 asiakkaalta

21.11.2017 klo 09:46 Kotimaa Samuli Rissanen

Verovuoden 2016 veronpalautuksia maksetaan henkilöasiakkaille yhteensä 2,5 miljardia euroa. Tilinumerotieto veronpalautusten maksamiseksi puuttuu tällä hetkellä vielä 55 000 asiakkaalta.

Verovuoden 2016 veronpalautukset maksetaan asiakkaiden tileille 5.12.2017.

Uuden tai muuttuneen tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa (vero.fi/omavero) viimeistään 24.11.2017 veronpalautuksen saamiseksi tilille.

Verovuoden 2016 veronpalautuksia maksetaan henkilöasiakkaille yhteensä 2,5 miljardia euroa. Tilinumerotieto veronpalautusten maksamiseksi puuttuu tällä hetkellä vielä 55 000 asiakkaalta.

Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedoissa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena. Maksuosoituksen voi lunastaa OP:n kassapalveluita tarjoavista konttoreista 13.-15.12.2017 alkaen 28 päivän ajan maksuilmoituksen päiväyksestä.

Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksena muutoin, kuin asiakkaan pyynnöstä

Muutoksena aiempaan, osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta hinnastonsa mukaisen palvelumaksun. Tästä syystä Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksena muutoin, kuin asiakkaan pyynnöstä.

Jos asiakas ei ole varma, onko Verohallinnon tiedoissa oleva tilinumero oikea, tiedon voi tarkistaa OmaVerosta. Jos asiakas on ilmoittanut aiempana vuonna pikalainaa tarjoavan yrityksen tilinumeron, se on edelleen voimassa Verohallinnon asiakastiedoissa.

Tällöin myös mahdolliset tulevat veronpalautukset maksetaan pikalainayrityksen tilille siihen asti, kunnes tilinumero muutetaan. Verohallinto ei toimi yhteistyössä pikalainoja tarjoavien yritysten kanssa.

Ylös