Kolmas tie maahanmuuttopolitiikassa – Inhimillinen mutta hallittu

2.12.2017 klo 12:44 Politiikka Kristiina Kunnas

– Maahanmuutto muuttuu, muttei tule loppumaan, ennustaa KD:n 2. varapuheenjohtaja, Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Tomi Kuosmanen.

– Suomeen on ollut maahanmuuttoa jo sadan vuoden ajan, muistuttaa Tomi Kuosmanen.

Hän toimii Maahanmuuttoviraston ylitarkastajana, mutta on myös Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtaja ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu.

Kuosmanen on Radio Deissä KD-Kompassi -haastattelussa lauantaina 2. joulukuuta klo 12.50. Haastattelijana on Ismo Portin, jolle Kuosmanen kertoo myös mielenkiintoisesta työhistoriastaan eri puolilla maailmaa.

– Syyt pakolaisuuteen vaihtelevat. Nyt pakolaisia on enemmän kuin koskaan.

Suomi ei ollut varautunut vuoden 2015 maahantuloryntäykseen.

– Opimme todella paljon sinä vuonna. Itsekin hyppäsin kriisin keskelle. Aloitin Kyyjärven ja Saarijärven vastaanottokeskukset juuri Suomeen palattuani. Nyt voimme lähteä hyvin lyhyellä varoitusajalla isoihin muutoksiin, Kuosmanen kertoo.

Kristillisdemokraateilla on oma maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Sen otsikko on Kolmas tie. Mitä ihmettä se tarkoittaa?

– Se tarkoittaa, että on kaksi muutakin tietä. Minulle tämä kolmas tie tarkoittaa Rakkautta ja rajoja. Ollaan inhimillisiä niille, jotka ovat täällä. Rakkaudettomuus ei ole ratkaisu. Kristillisdemokraatit seisoo keskivaiheilla näiden ääripäiden välillä, jotka joko haluavat sulkea rajat kokonaan tai sitten antaa kaikkien rajattomasti tulla.

Minulle tämä kolmas tie tarkoittaa Rakkautta ja rajoja. Ollaan inhimillisiä niille, jotka ovat täällä. Rakkaudettomuus ei ole ratkaisu. Kristillisdemokraatit seisoo keskivaiheilla näiden ääripäiden välillä, jotka joko haluavat sulkea rajat kokonaan tai sitten antaa kaikkien rajattomasti tulla. – Tomi Kuosmanen, KD:n 2. varapuheenjohtaja

– Kristillisdemokraatit haluaa ehdottomasti keskittyä kiintiöpakolaisiin, sillä se olisi kaikkein paras työkalu auttamiseen.

– Kristinuskon dna:ssa on todella keskiössä lähimmäisenrakkaus ja muiden auttaminen, Kuosmanen muistuttaa.

 

Radio Dei, KD-Kompassi, la 2. joulukuuta klo 12.50, uusinta ma 4.12. klo 22.35. Tomi Kuosmanen Ismo Portinin haastattelussa.
Lue KD:n maahanmuuttopoliittinen ohjelma sivuilta kd.fi
Ylös