Östman: ”Suomen menestys riippuu siitä, olemmeko tutkimuksen kärkimaita – KD panostaisi siihen”

12.12.2017 klo 21:04 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kristillisdemokraatit lisäisi sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja panostusta koulutukseen ja tki-toimintaan, muistuttaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman. Valtiovarainvaliokunta esitteli budjettimietintöä tänään tiistaina.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman nostaa esiin hallituksen epäonnistumisen sote-uudistuksen aikataulussa. Lisäksi Östman kritisoi budjettiesitystä siitä, että vanhukset ja lapsiperheet pannaan leikkausten maksajiksi. (lue lisää täältä)

– Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ottaa linjauksissaan huomioon talouden realiteetit. Vuosia kestänyt matalasuhdanne on päättynyt, mutta elpyminen on ollut poikkeuksellisen hidasta, Östman toteaa.

– Samalla kun velkataakka edelleen kasvaa, maamme huoltosuhde heikkenee ja ikäsidonnaiset menot vain lisääntyvät tulevina vuosina, sanoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Peter Östman.

Valiokunta esitteli tänään tiistaina budjettimietintöä.

Kristillisdemokraattien esitysten pääpaino on sosiaalista oikeudenmukaisuutta lisäävissä toimissa sekä koulutuksessa ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

Kristillisdemokraattien esitysten pääpaino on sosiaalista oikeudenmukaisuutta lisäävissä toimissa sekä koulutuksessa ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

– Suomen menestys riippuu korkeasta osaamisestamme ja siitä, olemmeko tieteellisen tutkimuksen kärkimaita, Östman huomauttaa.

Sen vuoksi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen toimintaedellytyksiä ja koulutuksen laatua on jatkuvasti parannettava.

– Tutkimustoiminnan resursseja on lisättävä, jotta saamme tki-toiminnan eli tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kautta uusia kasvuyrityksiä ja työllisyyttä.

Sisäilmaongelmien esille nostaminen ja asiaan puuttuminen on ollut Kristillisdemokraattien kärkiaiheita jo muutaman vuoden.

– Haluamme puuttua voimakkaasti sisäilmaongelmiin. Panostaisimme myös enemmän myös talouskasvun ja työllisyyden edellytysten parantamiseen, Östman kertoo.

Ylös