Juhlasta juhlaan!

28.12.2017 klo 10:45 Kolumnit Sari Essayah

Loppua kohti kallistuva Suomi 100 -juhlavuosi antaa monta aihetta kiitollisuuteen; isänmaan itsenäisyys ja turvallisuus niistä päällimmäisenä.

Kaksi vuotta sitten kävin rajavartiolaitoksen vieraana Ilomantsissa, ja sain muistoksi Suomen itäisimmän pisteen ja samalla manner-EU:n itäisimmän rajapaalun numero 577:n pienoismallin. Olimme päivän aikana tutustuneet rajavalvonnan tehokkuuteen, uusimpaan tekniikkaan ja automaattihälytysjärjestelmiin ja nähneet kuinka jokainen rajavyöhykkeen ylittänyt kettu ja hirvikin löytyivät tilastoista.

Kuitenkin paikalla ollut rajavartiolaitoksen edustaja totesi, että häntä puhuttelee rajalla uusimman tekniikan sijaan tuon rajapaalun numero 577, sillä virsikirjassa se on Runebergin virsi Sun kätes Herra voimakkaan, suo olla turva Suomenmaan niin sodassa kuin rauhassa ja murheen, onnen aikana.

Olen istunut tällä kaudella puolueemme edustajana niin ulko-, turvallisuus- kuin puolustuspoliittisten selontekojen seurantaryhmässä, ja pitänyt pienoismallia kirjoituspöydälläni, jotta sen sanoma ei unohdu.

Olen istunut tällä kaudella puolueemme edustajana niin ulko-, turvallisuus- kuin puolustuspoliittisten selontekojen seurantaryhmässä, ja pitänyt pienoismallia kirjoituspöydälläni, jotta sen sanoma ei unohdu.

Jokaisen sukupolven on vuorollaan vastattava sekä turvallisuudesta että hyvän yhteiskunnan rakentamisesta. Arvoilla ja keskinäisellä osallisuudella ja luottamuksella on suuri yhteiskunnallinen merkitys. Jokaisen olisi saatava kokea, että on arvokas ja tarpeellinen, ja että hänen panostaan tarvitaan. Kristillisdemokraatteina meillä on ollut etuoikeus puolustaa tätä ihmisarvosta lähtevää politiikkaa ja kristillisiä arvoja jo 60 vuoden ajan.

Annetaan juhlavuotemme Kestävää lähimmäisyyttä -teeman jalkautua paikallisina osastojen palvelutapahtumina perheiden laskiaisriehoista ikäihmisten rollaattorimarsseihin. Ollaan näkyvillä, kuuluvilla ja läsnä ihmisten arjessa.

Toivotan Sinulle ja läheisillesi siunattua ja rauhallista vuodenvaihdetta ja hyvää puolueemme juhlavuotta 2018!

Ylös