Uutissuomalainen: Suomalaiset haluaisivat presidentinvaalien finaalista viime vaalien toisinnon

12.1.2018 klo 09:52 Politiikka Samuli Rissanen

Uutissuomalaisen teettämän gallup-kyselyn mukaan suomalaiset haluaisivat nähdä presidentinvaalien finaalissa edellisten vaalien taisteluparin, mikäli toinen kierros tulisi.

Suomalaiset haluaisivat nytkin presidentinvaalien mahdolliselle toiselle kierrokselle Sauli Niinistön kaveriksi Vihreiden Pekka Haaviston. Tämä ilmenee yhdeksän sanomalehden toimituksista koostuvan Uutissuomalaisen teettämästä tuoreesta kyselystä.

Vastaajista 32 prosenttia halusi nähdä toisella kierroksella Haaviston. Valitsijayhdistyksen ehdokkaan Paavo Väyrysen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaaren halusi nähdä toisella kierroksella 11 prosenttia vastaajista.

Vastaajista 32 prosenttia halusi nähdä toisella kierroksella Haaviston. Valitsijayhdistyksen ehdokkaan Paavo Väyrysen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaaren halusi nähdä toisella kierroksella 11 prosenttia vastaajista.

Keskustan Matti Vanhasen kannalla oli kahdeksan prosenttia ja SDP:n Tuula Haataisen kuusi prosenttia.

Vanhanen sai oman puolueensa kannattajilta vähemmän mainintoja kuin Väyrynen. Keskustan kannattajista toisella kierroksella mieluiten Väyrysen näkisi 31 prosenttia ja Vanhasen 29 prosenttia.

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja RKP:n Nils Torvalds ylsivät kumpikin neljään prosenttiin.

Uutissuomalaisen-gallupissa tuhannelta suomalaiselta kysyttiin mieluisinta toisen kierroksen ehdokasta kysymyksellä: ”Mikäli presidentinvaalit eivät ratkea ensimmäisellä kierroksella, kenen ehdokkaan haluaisitte olevan Sauli Niinistön lisäksi presidentinvaalien toisella kierroksella?”

Kyselyn toteutti Tietoykkönen ja sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ylös