Essayah tyytyväinen sote-valiokunnan eutanasia-mietinnöstä: ”Hyvä saattohoito saatava koko Suomeen”

7.4.2018 klo 18:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, Savo-Karjalan kansanedustaja Sari Essayah on tyytyväinen siihen, että sosiaali- ja terveysvaliokunta päätyi mietinnössään yksimielisesti hylkäämään kansalaisaloitteen eutanasian sallimisesta Suomessa.

– Olen todella tyytyväinen tästä, Essayah myöntää KD-Lehdelle.

– Tämä ei tietysti estä sitä, etteikö eutanasia myös tulevaisuudessa nouse uudelleen keskusteluun, Essayah jatkaa.

Kristillisdemokraatteilla on vahva tehtävä jatkossakin ainoana asiasta yksimielisenä eduskuntaryhmänä ja arvopohjaltaan yhtenäisenä puolueena vaikuttaa siihen, ettei eutanasiaa jatkossakaan Suomessa hyväksytä. – Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah

Ponnessa esitetty työryhmän selvitys kattaa nimittäin saattohoidon lisäksi myös eutanasian.

– Olemme puolueena ajaneet hyvää saattohoitoa koko Suomeen, Essayah muistuttaa.

– Kristillisdemokraatteilla on vahva tehtävä jatkossakin ainoana asiasta yksimielisenä eduskuntaryhmänä ja arvopohjaltaan yhtenäisenä puolueena vaikuttaa siihen, ettei eutanasiaa jatkossakaan Suomessa hyväksytä, Essayah lausuu.

 

Ylös