Suomen Kristillisdemokraateista EPP:n täysjäsen

10.4.2018 klo 12:47 Politiikka Merja Eräpolku

Euroopan kansanpuolue (EPP) hyväksyi tänään 10. huhtikuuta Suomen Kristillisdemokraattien hakemuksen EPP:n täysjäseneksi.

– KD haluaa tukea kristillisdemokraattisten puolueiden yhteiseen arvopohjaan perustuvaa yhteistyötä eurooppalaisella tasolla, kertoo puolueen puheenjohtaja Sari Essayah, joka oli EPP:n päätöstä valmistelevan työryhmän kokouksessa kuultavana parisen viikkoa sitten.

EPP:n puoluevaltuuston kokoukseen tänään 10. huhtikuuta osallistui KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala.

KD on nyt vahvistanut jäsenyytensä ryhmässä, johon se kiistatta Euroopassa kuuluu. – Aki Ruotsala, KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja

– Puolueen pitkä kuherruskuukausi vuodesta 1991 alkaen on tullut nyt päätökseen. KD on nyt vahvistanut jäsenyytensä ryhmässä, johon se kiistatta Euroopassa kuuluu ja on mielestäni henkisesti aina kuulunut, Ruotsala iloitsee.

– Itselleni hetki oli siksikin erityinen, että vahvana EPP-jäsenyyden kannattajana ja entisenä YEPP-aktiivina sain henkilökohtaisesti olla kääntämässä sitä sivua, joka jää historiaan melko isona kilometripaaluna, ja jolla on suuri merkitys puolueen tulevaisuudelle.

Suomen Kristillinen Liitto liittyi 1991 EUCD:n (European Union of the Christian Democrats) tarkkailijajäseneksi. Myöhemmin Suomen Kristillisdemokraattien tarkkailijajäsenyys jatkui EPP:ssä.

Puolueen kummatkin europarlamentaarikot, Eija-Riitta Korhola (1999-2004) ja Sari Essayah (2009-2014), ovat kuuluneet EPP:n parlamenttiryhmään.

KD Nuoret ry on ollut jäsenjärjestönä mukana EPP:n nuorisojärjestön YEPP:n toiminnassa sen perustamisesta 1997 lähtien.

EPP:n puheenjohtaja Joseph Daul ja Suomen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

Ylös