IL/US kysely: Essayah yksi suosituimmista ja luotetuimmista poliitikoista

15.5.2018 klo 11:36 Kotimaa Merja Eräpolku

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah on kyselyn mukaan yksi Suomen suosituimmista poliitikoista: 23 prosenttia vastaajista antaisi Essayah’lle enemmän päätösvaltaa. Hän oli listalla neljänneksi luotetuin.

Ykkösenä oli tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jolle 64 prosenttia vastaajista olisi valmis antamaan nykyistä enemmän poliittista päätösvaltaa. Toisena oli Vihreiden Pekka Haavisto ja kolmantena Vasemmistoliiton Li Andersson.

Näissä kisoissa neljäs sija kyllä palkitsee – ja puolueenkin kannatus 4 % on matkalla oikeaan suuntaan.

Tietoykkönen Oy selvitti Iltalehden ja Uuden Suomen toimeksiannosta, kenelle kansalaiset antaisivat enemmän poliittista päätösvaltaa. Vastaajille esitettiin 22 poliitikon nimilista ja he saivat valita listalta niin monta nimeä kuin halusivat. Poliitikot esiteltiin vastaajille nimi kerrallaan. Kyselyn tulokset julkistettiin viime lauantaina. Sama kysely tehtiin viime joulukuussa. Myös tuolloin Essayah oli suosikkilistalla neljäntenä.

– Näissä kisoissa neljäs sija kyllä palkitsee – ja puolueenkin kannatus 4 % on matkalla oikeaan suuntaan. Jatketaan KD:n 60-vuotisjuhlan teemalla Kestävää lähimmäisyyttä yhdessä eteenpäin, Essayah kommentoi kyselyn tulosta Facebook-seinällään.

Ylös