Seinäjoen Kati Nummensalo eduskuntavaaleihin: ”Vaasan vaalipiirissä mahdollisuus kahteen kansanedustajaan”

13.8.2018 klo 08:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Seinäjoen kaupunginvaltuutettu, luokanopettaja Kati Nummensalo lähtee tosimielellä eduskuntavaalikisaan. – Kristillisdemokraateilla on täydet mahdollisuudet kahteen edustajaan Vaasan vaalipiiristä, tarmokas Nummensalo sanoo.

Kati Nummensalon äänimäärät ovat lisääntyneet kuntavaaleissa joka kerralla, viimeksi kevään 2017 koitoksessa hän keräsi Seinäjoella 502 äänen saaliin.

– Tuntuu siltä, että näkyyyttä ja tunnettavuutta on tullut paljon lisää, jos vertaan vaikkapa vuoden 2011 eduskuntavaaleihin, Nummensalo toteaa itse. Silloin ääniä kertyi 1 400.

Hän on ollut kuntapolitiikassa mukana jo 14 vuotta.

– Minulla on halu pyrkiä valtakunnan tason päättäjäksi, koska koen ominaisuuksiltani soveltuvani siihen, Nummensalo sanoo.

Hän kertoo saaneensa paljon kannustusta ja tukea pyrkimyksilleen.

– Minua on rohkaistu menemään eteenpäin. Tiedän yhteiskuntamme tarvitsevan lisää rohkeita, kristillisen arvopohjan ihmisiä päättäjiksi, Nummensalo lausuu.

– Sille on tilausta ja uskon, että Vaasan vaalipiirissä meillä on nyt mahdollisuus kahteen kansanedustajaan, Nummensalo sanoo vierellään KD:n istuva kansanedustaja Peter Östman.

Seinäjoen Nummensalo ja Luodossa asuva Östman kampanjoivat rinta rinnan Peräseinäjoella lauantaina 11. elokuuta.

Minulla on mahdollisuus lähteä täysillä vaalityöhön. – Kati Nummensalo, KD:n eduskuntavaaliehdokas Vaasan vaalipiirissä

Mitkä vahvuudet Nummensalo listaa omikseen?

– Niitä ovat hyvät yhteistyö- ja keskustelutaidot sekä erinomainen ruotsin kielen taito asuttuani Ruotsissa useita vuosia, hän aloittaa.

Kaksikielisessä Vaasan vaalipiirissä on hyötyä kummankin kotimaisen kielen taidosta.

– Lisäksi minua pidetään helposti lähestyttävänä, asiantuntevana ja kokeneena kuntapäättäjänä. Työni luokanopettajana on antanut hyvän näköalapaikan perheiden elämään.

Nummensalo toteaa, että perheyritys on tuonut näkemystä yrittäjyyteen.

Hän lähtee tosissaan ja täysillä eduskuntavaalikampanjaan.

– Lapsistamme osa on jo kasvanut täysi-ikäisiksi ja minulla on mahdollisuus lähteä täysillä vaalityöhön, Nummensalo iloitsee.

– Tukijoiden joukkoa on jo mukavasti kertynyt, mutta kutsunkin mukaan kaikki muutkin halukkaat, hän vinkkaa.

Kati Nummensalo (toinen vasemmalta) sekä kansanedustaja Peter Östman (neljäs vasemmalta) kampanjoivat yhdessä Peräseinäjoella 11. elokuuta. – Meillä on nyt mahdollisuus kahteen kansanedustajaan, Nummensalo muistuttaa.

Ylös