Etelä-Savon ensimmäiset KD-kansanedustajaehdokkaat julkistettiin – mukana norppasuojelijana tunnettu Jouni Koskela

8.9.2018 klo 11:56 Politiikka Kristiina Kunnas

Etelä-Savon Kristillisdemokraatit nimesi ensimmäiset neljä ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin. Samalla piirikokous antoi kannanotot, joissa se varoittaa maakuntaa karsimasta palvelurakennetta liian kevein perustein ja vaatii tasapuolisia terveyspalveluja ikäihmisille.

Etelä-Savon Kristillisdemokraattien piirihallitus nimesi neljä ensimmäistä ehdokasta eduskuntavaaleihin.

Kaakkois-Suomen vaalipiiriin kuuluu Etelä-Savon lisäksi myös Kymi. Neljä ensiksi nimettyä ovat lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, suojelubiologi Jouni Koskela Savonlinnasta ja fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä.

Myöhemmin nimetään vielä yksi tai kaksi ehdokasta.

– Kristillisdemokraattien tavoitteena on ilman muuta saada kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä, sanoo piirin puheenjohtaja, itsekin ehdolle lähtenyt Jouni Koskela.

Koskela tunnetaan Savonlinnassa ja norpanystävien keskuudessa norppasuojelijana, sillä hänen työhönsä Metsähallituksessa kuuluvat keväiset norppalaskennat ja sitä myötä myös julkisuus.

Etelä-Savon Kristillisdemokraatit antoi kaksi kannanottoa kokouksessaan.

Piirihallitus varoittaa maakuntaa ja alueen kuntia karsimasta palvelurakennetta liian kevein perustein.

Nykyinen suuntaus, jossa työpaikat, julkiset palvelut ja asukkaat pyritään keskittämään etelän suuriin kaupunkeihin, johtaa sosiaalisiin ongelmiin ja merkittäviin kansantaloudellisiin kustannuksiin. – Etelä-Savon KD

– Uskomme, että nykyinen suuntaus, jossa työpaikat, julkiset palvelut ja asukkaat pyritään keskittämään etelän suuriin kaupunkeihin, johtaa sosiaalisiin ongelmiin ja merkittäviin kansantaloudellisiin kustannuksiin.

– Keskittäminen aiheuttaa toimitilojen, asuntojen ja liikenneväylien rakentamispainetta yhä ruuhkautuvammille alueille samalla kun hyvää rakennuskantaa jää vajaakäytölle, Etelä-Savon KD muistuttaa.

– Suomen ja erityisesti Etelä-Savon vahvuus on puhdas luonto, jonka merkitys löydetään uudelleen ongelmien kärjistyttyä.

Etelä-Savo on kärsinyt muuttotappioista, ja väkeä on enää alle 150 000.

– Myös työvoiman  hyvä saatavuus ja yrityksille edulliset toimitilaratkaisut, joustavat etätyömahdollisuudet sekä paranevat liikenneyhteydet 5-tien remontin myötä ovat maakuntamme vetovoimatekijöitä. Päättäjiltä kysytään nyt kaukonäköisyyttä, ettei seutukaupunkien ja maaseudun elinmahdollisuuksia heikennetä liiallisessa säästämisinnossa.

Etelä-Savon KD vaatii toisessa kannanotossaan tasapuolisia terveyspalveluja myös ikäihmisille.

– Vaadimme tasapuolista kohtelua hoitoonpääsyssä ja terveydenhoitopalveluissa kaiken ikäisille. Emme voi pitää hyväksyttävänä, että eläkeikäisiltä evätään lääketieteellisesti perusteltuja leikkaushoitoja ja kuntoutusta säästösyistä.

Etelä-Savon KD kehottaa kannattamaan kansalaisaloitetta vanhusasiainvaltuutetun saamiseksi Suomeen.

Kansalaisaloitteen vanhusasiainvaltuutetun saamisesta Suomeen voi allekirjoittaa syyskuun loppuun asti omilla pankkitunnuksilla nettiosoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3086.

 

Ylös