Essayah patistaa hallitusta parempaan maatalous- ja aluepolitiikkaan sekä panostamaan haja-asutusalueiden poliisipalveluihin

9.9.2018 klo 09:27 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit patistaa hallitusta parempaan maatalous- ja aluepolitiikkaan ja huomioimaan haja-asutusalueiden poliisitoiminnan tarpeet. – Viime kaudella ollessamme sisäministeripuolue Enontekiön poliisin toiminta saatiin turvattua, Sari Essayah muistutti Lapin vierailullaan.

Kristillisdemokraattien Tunturi-Lapin osaston työtä Kittilässä vierailullaan vauhdittanut puolueen puheenjohtaja Sari Essayah vetoaa hallitukseen, että haja-asutusalueiden poliisin resurssit on turvattava.

KD:n ollessa sisäministeripuolue Enontekiön poliisin toiminta saatiin turvattua, Essayah muistuttaa.

– Patistamme hallitusta parempaan maatalous- ja aluepolitiikkaan ja huomioimaan haja-asutusalueiden poliisitoiminnan tarpeet. KD:n ollessa sisäministeripuolue Enontekiön poliisin toiminta saatiin turvattua, Essayah muistuttaa.

Budjettiin tarvittaisiin Essayah’n mielestä lisäksi panostuksia vanhustenhoitoon, jossa sekä laitoshoidon että kotihoidon resursseissa on vajetta.

– Joissakin kunnissa tilanne on suorastaan hälyttävä, ja tarvittaisiinkin valtakunnallinen vanhusasianvaltuutettu valvomaan esimerkiksi kotipalveluiden puutteita, Essayah arvioi.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja, lääketieteen tohtori Tiina Tuomelan alullepanema kansalaisaloite vanhusasianvaltuutetun saamiseksi on auki vielä syyskuun ajan.

Kristillisdemokraatit lähtee purkamaan Lapissa tulevaa vaalisumaa teknisessä vaaliliitossa kokoomuksen kanssa. Eduskuntavaaliyhteistyöhön etsitään vielä kolmattakin kumppania.

– Eduskuntavaaleissa paikkaa tavoitellaan Lapissa vaaliliiton turvin, EU-vaaleissa vaalityötä tehdään koko Suomessa ja mahdollisissa maakuntavaaleissa Tunturi-Lapin alueelta tarvitaan omia hyviä ehdokkaita, Essayah kertaa.

Hän muistuttaa, että kuntavaalien 2017 vaalivoitto toi KD:lle uusia valtuutettuja Utsjoelle, Sodankylään, Kittilää ja Muonioon aiemman Enontekiön lisäksi, joten tältä pohjalta oli järkevää laajentaa osaston toiminta koskemaan koko aluetta.

Ylös