Erikseen erinomaiset, yhdessä ylivoimaiset – Kuusjärven klaani kunnanvaltuustoissa Pirkanmaalla

10.9.2018 klo 08:31 Politiikka Kristiina Kunnas

Pirkanmaalla on nyt Kristillisdemokraattien kuntavaltuutettuina Kuusjärven klaani: Markku-isä Pirkkalassa, Matti Vesilahdessa ja Topi-Pekka Kangasalla.

Markku Kuusjärvi on ollut kuntapäättäjänä jo vuosikymmenten ajan. Viime vaaleissa hänestä tuli Pirkkalan valtuutettu. Aiemmin hän on asunut ja vaikuttanut pitkään Lempäälässä.

Kuusjärven klaania Pirkanmaan kuntapäättäjinä on pisimpään edustanut neljän pojan isä Markku Kuusjärvi, joka on ollut Kristillisdemokraattien aktiivi jo vuosikymmeniä. Nyt hän toimii valtuutettuna Pirkkalassa.

Kuusjärven miesväki on näkyvää ja kuuluvaa, suosittua ja suorapuheista.

Kuusjärven miesväki on näkyvää ja kuuluvaa, suosittua ja suorapuheista.

Matti Kuusjärvi tunnetaan Vesilahdessa lasten ja nuorten urheiluharrastusten vetäjänä. Hän on seurannut kunnallista rakennuttamista jo pitkään ja päivitellyt veronmaksajien rahoja tuhlailevaa tapaa rakentaa. Kiinnostus kuntapolitiikkaan heräsi viimeistään keväällä 2016, kun hän näki Vesilahden uuden kirjaston suunnitelmat.

– Tein asiasta kuntalaisaloitteen, jotta tilaratkaisuiltaan joustamaton hanke olisi muutettu paremmin kuntalaisia palvelevaksi kulttuurin ja liikunnan monitoimikeskukseksi, kirjastopalvelujakaan unohtamatta. Mottoni on Ei kiasmoja kirkolle vaan tiloja tarpeisiin.

– Hieman pelkistetympään, mutta toiminnoiltaan huomattavasti monipuolisempaan rakennukseen ei olisi tarvinnut käyttää välttämättä yhtään enempää rahaa, Matti toteaa.

Muutosideat eivät vielä kantaneet hedelmää, mutta mies sisuuntui ja asettautui ehdolle kuntavaaleissa 2017.

– Päätin, että haluan olla itse eturivissä vaikuttajana ja kääntämässä Vesilahtea kasvu-uralle, Matti Kuusjärvi kertoo.

Hänestä tuli ensikertalaisten ehdokkaiden ääniharava ja koko kunnan toiseksi eniten ääniä saanut valtuutettu kevään 2017 vaaleissa. Lue Matti Kuusjärvestä lisää täältä

Päätämme ehdolle asettumisista periaatteella yksi kaikkien ja kaikki yhden (seudun) puolesta. – Matti ja Topi-Pekka Kuusjärvi mahdollisesta eduskuntavaaliehdokkuudesta

Pikkuveli Topi-Pekka Kuusjärvi meni läpi Kangasalla.

– Opetusalan ammattilaisena näen tärkeänä, että lapsiin ja nuoriin satsataan. Pieniä myönnytyksiä kasvatus- ja opetusalalle annettiin, mutta silti Kangasalan pitää vielä lisätä merkittävästi resursseja päivähoito- ja koulumaailmaan sekä ennaltaehkäisevään työhön.

Isä ja pojat ovat syntyneet erilaisiin koteihin. Markku eli lapsuutensa kristityssä työläiskodissa, jossa vanhempien uskon ja työväenaatteen ristiriidat kohtasivat ja korostuivat.

Markun ja Pirkon perheessä pojille annettiin kannustava ja innostava lapsuus ja nuoruus.

– Kyllä se iskä oli, joka aikoinaan viritteli kiinnostusta politiikkaa kohtaan – nuorempana se meni vähän jopa pakon sanelemana, Topi-Pekka muistelee pilke silmäkulmassa.

– Iän ja ammatin myötä löysin itsenäisen ymmärryksen ja halun vaikuttaa yhteisen hyvän vuoksi. Sillä tiellä ollaan, hän jatkaa.

– Kaikki jaossa olevat pisteet annan Pirkolle – hän kun on hyväksynyt kaiken tämän touhun ja toiminnan, Markku Kuusjärvi kiittää vaimoaan ja poikiensa äitiä.

Kuusjärven klaani ei ole vielä tehnyt päätöstä eduskunta- tai maakuntavaaleihin osallistumisesta. Se kuitenkin tiedetään, että isä-Markku ei yli kuuskymppisenä aio asettua ehdolle.

– Nyt koen olevani koutsi ja nuorten kannustaja.

Veljesten kesken kiinnostusta isompiin ympyröihin on, mutta yhteinen päätös on vielä tekemättä.

Veljekset Topi-Pekka ja Matti Kuusjärvi.

– Päätämme ehdolle asettumisista periaatteella yksi kaikkien ja kaikki yhden (seudun) puolesta. Pystymme hyvin hyödyntämään toistemme monipuolista osaamista ja tietämystä – erikseen erinomaiset – yhdessä ylivoimaiset.

– Tapanamme on, että kun lähdemme johonkin mukaan, niin lähdemme aina tosissaan, Matti Kuusjärvi lupaa.

Markku Kuusjärvi, 64

valtuutettu ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen Pirkkalassa
4 pojan isä
toimitusjohtaja
harrastuksina vapaaehtoistyö, teatteri, polkureitistöjen toteuttaminen

Matti Kuusjärvi, 39

valtuutettu ja teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja Vesilahdessa
4 lapsen isä
rakennusinsinööri (AMK), laatu- ja kehityspäällikkö
harrastuksina juniorivalmennus, salibandy, rakentaminen, teatterissa käynti

Topi-Pekka Kuusjärvi, 32

valtuutettu ja sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Kangasalla
1 tyttären isä
KM, luokanopettaja, apulaisrehtori
harrastuksina golf, salibandy, padel, nikkaroiminen, Tappara-pelien juontaja-isännöinti

 

 

Ylös