”Ruotsin KD:n vaalivoitto innostaa entistä aktiivisempaan vaalityöhön” – Antero Laukkanen innostui vaaleista

15.9.2018 klo 09:27 Politiikka Kristiina Kunnas

Antero Laukkanen hakee jatkopestiä Arkadianmäelle, ja hehkuttaa Kristillisdemokraattien vaalivoittoa Ruotsin vaaleissa. Laukkanen on viettänyt hävikkiviikkoa. – Siinä ei ole mitään uutta, olen melkein koko elämäni syönyt hävikkiruokaa, Laukkanen naurahtaa.

Espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen väittää syöneensä lähes koko elämänsä ajan hävikkiruokaa.

– Vaimokin sanoo, että onko pakko tuoda kotiin Hyvän arjen ylijäämäleipiä, Laukkanen sanoo.

– Mutta eihän leipää voi pois heittää.

Suomessa on vietetty tällä viikolla hävikkiviikkoa.

– Surullista on se, että kotitaloudet Suomessa tuottavat todella paljon hävikkiä. Se on paljon enemmän kuin keskimäärin Euroopassa.

– En velvoita ketään muuta toimimaan näin, mutta minulle viimeinen käyttöpäivä ei ole viimeinen syöntipäivä.

Laukkanen on Radio Dein KD-Kompassi-ohjelman haastateltava lauantaina 15. syyskuuta. Hän kertoo ohjelmssa myös Hyvä arki ry:n toiminnasta.

– On yllättävää, että Espoossakin on paljon köyhyyttä, leipäjonojen varassa olevia. Pyrimme pitämään huolta näistä vähäosaisista, Laukkanen kertoo.

Hän on pitkään toiminut Hyvä arki -auttamisjärjestön hallituksen puheenjohtajana.

Tein Espoon strategiaan 2002 sellaisen ehdotuksen, että kaupunki tukisi ruokaa jakavia ja vähävaraisia tukevia järjestöjä. Tämän aloitteen tekemisestä olen jopa ihan pikkaisen ylpeä. – Antero Laukkanen

– Tein Espoon strategiaan 2002 sellaisen ehdotuksen, että kaupunki tukisi ruokaa jakavia ja vähävaraisia tukevia järjestöjä. Tämän aloitteen tekemisestä olen jopa ihan pikkaisen ylpeä, juuri sen verran, kuin kristitty voi ylpeä olla, Laukkanen toteaa hymyillen.

Sipilän hallitus vei miljoonan euron tuen pois vähävaraisia auttavilta järjestöiltä.

– Haluamme sen takaisin! Sen pitäisi tulla pysyväksi määrärahaksi sosiaali- ja terveysministeriön budjettiin, nimenomaan vähävaraisia auttavien järjestöjen tukemiseen.

Laukkanen hakee jatkopestiä kansanedustajana, ja hänet on jo nimetty ensi kevään vaalien ehdokkaaksi. Hän seurasi suuresti innostuen Ruotsin vaaleja viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

– Olin innoissani – Kristillisdemokraatit teki aivan huikean nousun Ruotsissa.

– Menestys innostaa myös minua vaalityössä. Nyt tarvitsemme kaikki mukaan näihin talkoisiin. Uudenmaan piirille haluan huipputuloksen. Olisi mahtava saada kaksi Kristillisdemokraattien kansanedustajaa Uudeltamaalta.

– Ruotsin KD:n puheenjohtaja Ebba Busch Thor oli laittanut itsensä niin täysillä likoon, ja TV hehkuttikin Ruotsissa KD:n nousua.

Sunnuntain vaaleissa 9. syyskuuta Ruotsin Kristillisdemokraatit nosti kannatuksensa edellisten vaalien 4,6 prosentista 6,4 prosenttiin. 349 kansanedustajan valtiopäivlle tulee 22 kristillisdemokraattista edustajaa.

– Haluan saman innostuksen ja menestyksen myös meille Suomeen, Laukkanen toivoo.

 

Antero Laukkanen KD-Kompassissa Radio Deissä 15. syyskuuta

KD-Kompassi lauantaina 15. syyskuuta klo 12.50, Radio Dei, Kristiina Kunnas haastattelee kansanedustaja Antero Laukkasta

 

 

 

Ylös