Seurakuntavaaleissa menestynyt kansanedustaja Sari Tanus: ”Toivon kirkon pysyvän raikkaasti Raamatun auktoriteetissa ja opetuksissa”

24.11.2018 klo 11:24 Politiikka Kristiina Kunnas

Lääkäri-kansanedustaja Sari Tanuksesta tuli ääniharava Tampereen Messukylän seurakunnassa. – Mainion porukan joukossa olin ehdokkaana, Tanus tunnustaa.

– Elävä kirkko -listalta meitä valittiin neljä, mikä oli mieluisa yllätys ja iso ilo, kertoo seurakuntavaaleissa ääniharavaksi omassa seurakunnassaan Messukylässä yltänyt kansanedustaja Sari Tanus.

Tanuksella on riittänyt menestystä muissakin vaaleissa kansanedustajana. Kevään 2017 kuntavaaleissa tuli muhkea äänisaalis ja paikka Tampereen kaupunginvaltuustoon. Ensi vuoden alusta alkaa Keliakialiiton puheenjohtajuus samoin kuin vaikuttaminen seurakuntaneuvostossa.

Toivon, että meidän evankelis-luterilainen kirkkomme saisi olla elävä kirkko, keskellä kansalaisia. – Sari Tanus

– Aivan mainiota porukkaa oli listallamme. Nyt alkaa työ silläkin saralla.

Tanus toivoo kirkon pitäytyvän Raamatun auktoriteetissa.

– Toivon, että meidän evankelis-luterilainen kirkkomme saisi olla elävä kirkko, keskellä kansalaisia. Kirkko, johon toivotetaan kaikki lämpimästi tervetulleeksi ja kirkko, joka olisi toimissaan uudistuva, mutta raikkaasti Raamatun auktoriteettia ja opetuksia kunnioittava.

– Rukiinen leipä pitäisi tarjota rakkauden kaksoiskäskyä noudattaen, Tanus kuvailee.

KD-Kompassi -ohjelmassa lauantaina 24. marraskuuta haastateltava Tanus kertoo myös sote-valiokunnan uuvuttavasta työskentelystä. Kuuntele koko haastattelu täältä

– Nyt juuri on hieman rauhaisampi jakso, kun saimme kolme keskeisintä mietintöluonnosta perustuslakivaliokuntaan. Odotamme, millaista viestiä sieltä sitten tulee, Tanus kertoo.

Lääkäri-kansanedustaja Tanus on myös Kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtaja. Hänelle sote-valiokunnan työskentelyn hektisyys oli odottamatonta.

– Kyllä se yllätti. Tokihan tiesimme, että on valtavan suuret lakipaketit ja massiiviset uudistukset nivottu yhteen. Mutta pykälien, esitysten, vastineiden ja muutosesitysten paljous ja suma yllättivät.

– Olisin toivonut, että nämä yksittäiset suuret esitykset olisi päästy käsittelemään erikseen.

Sari Tanus käsittelee KD-Kompassi -ohjelmassa myös yksinäisyyden ongelmaa.

– Yksinäisyys koskettaa aivan pienistä lapsista ikäihmisiin ja kaikkia sosiaaliluokkia, Tanus muistuttaa.

– Myös sellaiset, jotka ovat päivittäin joukon keskellä, voivat olla raastavan yksinäisiä.

Meidän itsemurhatilastot ovat synkkiä. Valtava määrä potentiaalia jää käyttämättä, kun ihmiset vetäytyvät ja sulkeutuvat kamppailemaan yksinäisyytensä kanssa. – Sari Tanus

Tanus kertoo, miten sairastuttava ongelma yksinäisyys on.

– Se tekee fyysisiä muutoksia aivorakenteeseen ja aineenvaihduntaan, ja on riskitekijänä sydän- ja verisuonitauteihin, masennukseen sekä unettomuuteen.

– Meidän itsemurhatilastot ovat synkkiä. Valtava määrä potentiaalia jää käyttämättä, kun ihmiset vetäytyvät ja sulkeutuvat kamppailemaan yksinäisyytensä kanssa.

Sari Tanus väittää, että jokainen meistä voi olla vähentämässä yksinäisyyttä.

– Kun on paljon väkeä, monia kiinnostaa kengän kärjet tai asfaltti enemmän, kuin vastaantulija. Miksemme voisi kohdata vastaantulijaa – ja jopa hymyillä tai nyökätä? Pienikin kohtaaminen tai juttelu voi olla korvaamattoman arvokas.

 

Sari Tanus KD-Kompassi -haastattelussa Radio Deissä

KD-Kompassi la 24. marraskuuta klo 12.50, uusinta ma 26.11. klo 22.35. Kristiina Kunnas haastattelee lääkäri-kansanedustaja Sari Tanusta.

Voit jälkikuunnella ohjelman Kristillisdemokraattien kotisivuilla kd.fi tai täältä

 

 

,

Ylös