Heikossa hapessa oleva vanhustenhoidon tila ei kaatanut hallitusta

8.2.2019 klo 13:18 Politiikka Samuli Rissanen

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä äänin 99–88. Poissa oli 12 edustajaa. Välikysymys koski vanhustenhoidon tilaa Suomessa.

Eduskunta äänesti tänään hallitukselle luottamusta äänin 99-88. Kansanedustajat ottivat kantaa opposition välikysymykseen vanhustenhoidon tilasta Suomessa.

Äänestyksestä odotettiin tiukkaa, sillä hallituksen enemmistö on kuihtunut minimiin vaalikauden mittaan.

Eduskunta kävi keskiviikkona yli kahdeksantuntiseksi venyneen välikysymyskeskustelun vanhustenhoidosta.

Puolueet ovat löytämässä yhteisen linjan muun muassa ympärivuorokautiseen hoitajamitoitukseen, mutta prosessia hidastaa kokoomuksen varsin epäselväksi jäänyt kanta

Puolueet ovat löytämässä yhteisen linjan muun muassa ympärivuorokautisen hoidon hoitajamitoitukseen, mutta prosessia hidastaa kokoomuksen varsin epäselväksi jäänyt kanta.

Vielä viikko sitten kokoomus vastusti asiaa, mutta avautui sitovalle hoitajamitoitukselle kuitenkin tämän viikon aikana.

Kaikki puolueet kokoomusta lukuun ottamatta ovat kannattaneet 0,7 hoitajan mitoitusta yhtä vanhusta kohden.

Oppositio on vaatinut riittävän hoitajamitoituksen kirjaamista vanhuspalvelulakiin ja hoitajamitoituksen toteutumisen varmistamista sanktioilla.

Välikysymyksen taustalla ovat vanhustenhoidossa ilmenneet ongelmat; viimeksi hoivayhtiö Esperi Caressa julki tulleet laiminlyönnit.

Ylös