”Hyvä ääniosuus, jolla taistelemme vähintään brexit-paikasta”, Sari Essayah arvioi

26.5.2019 klo 20:25 Uutiset Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien ääniosuus ennakkoäänistä on 5,3 prosenttia. – Kohtuullinen tulos prosentteina, mutta tietenkin taistelemme vähintään siitä 14:sta paikasta eli brexit-paikasta, Essayah sanoo.

Kristillisdemokraattien vaalivalvojaisissa tunnelma on varsin korkealla, sillä puolueen ääniosuus ennakkoäänistä on 5,3 prosenttia. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah arvioi, että KD taistelee viimeisistä meppipaikoista tiukasti, kun vaalipäivän äänet tulevat laskentaan.

Nyt näyttää siltä, että puolue on jäämässä ilman paikkaa, mutta Britannian EU-eroon kytkeytyvä lisäpaikka voisi olla mahdollisuuksien rajoissa.

– Vähintään brexit-paikasta taistellaan, Essayah vakuuttaa.

Essayah taistelee brexit-paikasta tasaväkisesti Rkp:n Nils Torvaldsin kanssa

Tällä hetkellä Essayah taistelee brexit-paikasta tasaväkisesti Rkp:n Nils Torvaldsin kanssa.

Mikäli brexit-paikka puolueelle tulisi, se menisi Essayah’lle ja realisoituisi siinä vaiheessa, kun Britannian EU-ero toteutuu.

Essayah on yksi illan äänikuningattarista, ennakkoääniä kertyi hänelle liki 30 000. Essayah päässeekin lähelle viimekertaista henkilökohtaista tulostaan, joka oli viidenneksi paras vuonna 2014.

Kovaa tulosta ovat tehneet myös jyväskyläläinen professori Tapio Puolimatka ja Vaasan vaalipiirin kansanedustaja Peter Östman.

Ylös