Essayah vetämään KOK:n valiokuntaa

24.6.2019 klo 20:56 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Sari Essayah osallistuu Lausannessa Kansainvälisen Olympiakomitean 125-vuotisjuhlaan sekä uuden päämajan avajaisiin ja valitsee maanantai-iltana talvikisojen vuoden 2026 isäntäkaupungin.

Sari Essayah valittiin vetämään Kansainvälisen Olympiakomitean Urheilu ja aktiivinen yhteiskunta -valiokuntaa. Huippu-urheilutaustainen kansanedustaja on ollut KOK:n jäsen elokuusta 2016.

– Valiokunta keskittyy ennen kaikkea liikunnan ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseen ja sen mahdollistamiseen kaikille yhteiskunnassa. Asia on sydäntäni lähellä, Sari Essayah kertoo Sveitsin Lausannesta.

KOK:n jäsen Sari Essayah valittiin vetämään Kansainvälisen Olympiakomitean Urheilu ja aktiivinen yhteiskunta -valiokuntaa.

Essayah osallistui Lausannessa Kansainvälisen Olympiakomitean 125-vuotisjuhlaan sekä uuden päämajan avajaisiin ja valitsee maanantai-iltana talvikisojen vuoden 2026 isäntäkaupungin.

Kisat jäivät tulematta länsinaapurin Tukholmaan ja Åreen, vaan Olympiakomitea valitsi äänestyksessä Italian Milanon ja Cortinan.

Suomesta KOK:n kokoukseen osallistuivat myös Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja, OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio sekä KOK:n urheilijavaliokunnan jäseneksi 2018 valittu jääkiekkoilija Emma Terho.

Essayah’sta tuli Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen Rion olympiakisojen alla elokuussa 2016. Kävelyn maailmanmestari 1993 ja euroopanmestari 1994 lopetti kilpaurheilun Atlantan kisojen jälkeen 1996. Kauppatieteiden maisteri valittiin eduskuntaan 2003, Euroopan parlamenttiin 2009, uudelleen eduskuntaan 2015 ja Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi samana vuonna.

Essayah jatkaa Kansainvälisessä Olympiakomiteassa myös muissa valiokunnissa. Hän on jäsenenä Kestävän kehityksen, Digitaali- ja teknologia- sekä Olympialiikkeen solidaarisuusrahaston valiokunnissa.

– KOK:n urheilijavaliokunnan jäsen Emma Terho jatkaa Olympia-ohjelman ja KOK:n Wada-valtuuskunnan jäsenenä sekä yhdessä Suomen Olympiakomitean ex-puheenjohtaja Risto Niemisen kanssa Pekingin 2022 kisojen koordinaatiokomiteassa.

– Minä taas kuulun Los Angelesin vuoden 2028 olympiakisojen koordinaatiokomiteaan, Essayah kertoo.

 

Huom. Juttua muokattu klo 21.07. Talvikisojen 2026 isännäksi äänestettiin Italian Milano ja Cortina.

 

 

 

 

Ylös