KD Uudenmaan johtoon pyrkivä Reija Taupila: ”Kuntavaalivoittoa 2021 alettava rakentaa heti”

28.10.2019 klo 13:16 Politiikka Kristiina Kunnas

Hyvinkääläinen Reija Taupila pyrkii Uudenmaan Kristillisdemokraattien johtoon. Vastaehdokkaana on Espoon Sari Savela. – Meidän pitäisi aloittaa kuntavaalivoiton rakentaminen nyt heti, Taupila sanoo.

Hyvinkääläinen Reija Taupila aloittaisi Uudenmaan suuren maakunnan valmistautumisen kuntavaaleihin heti, jos tulisi valituksi piirin puheenjohtajaksi.

– Kun jätämme Helsingin pois laskuista jää jäljelle 27 kuntaa, joissa KD:lla on 17 paikallisosastoa, 21 valtuutettua 14:llä eri paikkakunnalla ja yksi kansanedustaja. Yhdeksän valtuutettua toimii kunnassaan yksin ainoana KD:n valtuutettuna, Taupila muistuttaa.

Hänen kokemuksensa mukaan piirin toiminta on ollut osastoihin nähden jokseenkin etäistä.

– Haluaisin muuttaa toimintaa siten, että piirin rooli olisi entistä enemmän paikallisosastojen toimintaa voimauttava, innostava ja varustava. Piirin tulisi mielestäni toimia lähempänä osastoja ja niiden arkea.

– Meillä on 21 valtuutettua ja yksi kansanedustaja. Mitä heillä olisi sanottavaa ja annettavaa? Entä millaista tukea he tarvitsisivat ja toivoisivat – erityisesti yksin toimivat? Voisimmeko piirin tasolla löytää uusia tapoja tehdä osastojen välistä yhteistyötä paremmin? Taupila kysyy.

Hän siirtäisi toiminnan painopistettä entistä enemmän poliittiseen vaikuttamiseen.

– Piiri voisi toimia alustana, jonka kautta rakennettaisiin yhteyttä kaikkien uusimaalaisten valtuutettujen ja lautakuntien jäsenten kesken niin, että KD:n viesti koko maakunnan tasolla olisi entistä yhtenäisempi ja tavoitteellisempi. Näin varsinkin yksin toimivat valtuutetut saisivat enemmän työkaluja omaan valtuustotyöhönsä eikä niin sanotusti pyörää tarvitsisi keksiä joka kylällä uudestaan.

–  KD:n poliittisia tavoitteita tulisi kirkastaa. Millainen olisi Kristillisdemokraattinen Suomi? Mikä on se suuri KD-visio, jota kohti me pyrimme, jonka eteen me teemme työtä ja jolle toivomme äänestäjiltä kannatusta? Millaiset valtuusto- tai lakialoitteet käytännössä veisivät meitä tätä kohti?

– Kaikessa toiminnassa tulee olla selkeä tavoite ja kun tiedämme mitä tavoittelemme, löydämme toiminnalle motivaatiota ja myös uusia tekijöitä mukaan.

Taupila ei jäisi paikalleen, mikäli tulisi valituksi puheenjohtajaksi.

– Aikaa ei ole tuhlattavaksi, joten ensi vuosi on ratkaisevassa asemassa vuoden 2021 kuntavaalimenestyksen suhteen.

– Jokainen osasto pitää saada tsempattua ehdokkaiden etsimiseen jo alkuvuodesta 2020. Jos jätämme koko ehdokasrekryn vasta syksyyn, olemme auttamattomasti myöhässä ja muita puolueita jäljessä. Jokaisessa kunnassa on omat paikalliset kuumat aiheensa, joiden esille nostaminen on paikallisosastojen ja ehdokkaiden asia, mutta koko Uudenmaan vaalipiiriä yhdistävät kuntateemat tulee löytää ja saada luotua visio siitä mikä on Kristillisdemokraattien yhteinen tavoite Uudellamaalla.

On asetettava  rohkea määrällinen tavoite kuinka paljon valtuustopaikkoja tavoittelemme. Joku on sanonut, että jos haluaa päästä vuoren huipulle, pitää tavoite asettaa kuuhun. – KD Uudenmaan johtoon pyrkivät Reija Taupila

Taupila ottaisi huomioon aiempien vaalien palautteen.

– Jottei samoja virheitä toisteta uudestaan, hän perustelee.

– Johdollani vaalityö jaksotettaisiin kolmeen vaiheeseen: 1. osallistava valmistelu ja suunnittelu 2. toteutus 3. palaute ja analysointi. Vaalien jälkeen valituksi tulleita valtuutettuja ja lautakuntien jäseniä ei saa jättää oman onnensa nojaan vaan heille on heti vaalien jälkeen tarjottava koulutusta ja tukea.

– On asetettava  rohkea määrällinen tavoite kuinka paljon valtuustopaikkoja tavoittelemme. Joku on sanonut, että jos haluaa päästä vuoren huipulle, pitää tavoite asettaa kuuhun.

Taupila kuitenkin muistuttaa, ettei piirin puheenjohtaja tai kukaan muukaan puolueen toimija voi saada vaalivoittoa aikaan yksin.

– Mutta edesautta sitä voi, että ehdokkaat, osastot ja koko piiri menestyvät.

–  Kun tavoite on selkeä, löytyy motivaatio toimia ja silloin luovuus ja osaaminen voidaan kanavoida työhön, jonka voi odottaa tuottavan myös tulosta.

Uudenmaan Kristillisemokraattien puheenjohtajaehdokas Reija Taupila

• 43-vuotias hyvinkääläinen
• naimisissa, 9- ja 10-vuotiaat lapset
• medianomi, tuottaja / toimittaja
• Hyvinkään kaupunginvaltuutettu, opetuslautakunnan varapuheenjohtaja; KD-osaston puheenjohtaja, puoluevaltuuston jäsen
• politiikan ulkopuoliset harrastukset:  ”liikunta aina ehtiessäni, mikä on nykyään liian harvoin”

 

Uudenmaan KD valitsee uuden puheenjohtajan 15. marraskuuta

Uudenmaan Kristillisdemokraatit valitsee uuden puheenjohtajan piirikokouksessa 15. marraskuuta, sillä nykyinen puheenjohtaja ja Keravan kaupunginvaltuutettu Pentti Rönkkö ei hae jatkokaudelle. Ehdokkaat ovat hyvinkääläinen Reija Taupila sekä espoolainen Sari Savela. Kdlehti.fi esittelee Uudenmaan puheenjohtajaehdokkaat maanantaina 28. lokakuuta.

Lue Sari Savelan esittely täältä

 

 

Ylös