– Rinteen hallitus unohti 8 miljardin kestävyysvajeen, Peter Östman sanoo

21.11.2019 klo 14:17 Politiikka Samuli Rissanen

– Rinteen hallitus on unohtanut kestävyysvajeeseen liittyvät ongelmat. Nyt jos koskaan olisi aikaa keskustella siitä, kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman sanoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman muistuttaa, että Rinteen hallituksen menonlisäykset rahoitetaan pääosin valtion omaisuuden myynnillä.

– Mihin tällainen politiikka johtaa, kun huonot ajat ovat edessä, Östman ihmettelee.

Hän muistuttaa, että Suomen pankin laskelmien mukaan kestävyysvaje on noin 8 miljardia. Rinteen hallitus tuntuu kuitenkin unohtaneen kokonaan kestävyysvajeeseen liittyvät ongelmat.

”Ottakaa koppi KD:n vaihtoehdosta”

– Nyt jos koskaan olisi aikaa keskustella siitä. KD:n vaihtoehtobudjetti on puoli miljardia, eli 500 miljoonaa euroa ylijäämäinen verrattuna hallituksen talousarvioesitykseen. Ottakaa edes koppia tästä vaihtoehdosta. Se pienentäisi sekä velan kasvua että kestävyysvajetta, Östman muistutti eduskunnassa.

Hallituspuolueet arvostelivat eilen opposition vaihtoehtobudjetteja oikeistolaispolitiikasta; Östmanin mieleen tuli puolestaan vanha sanonta:

– Vasemmistolainen ajattelee niin kuin vasemmistolainen, mutta haluaisi elää kuin porvari. Voisiko sanoa, että nyt tässä tilanteessa keskustalainen ajattelee kuin keskustalainen mutta elää kuin vasemmistolainen, kun otetaan lisää syömävelkaa, Östman sivalsi hallituspuolue keskustaa.

Samalla hän muistutti, että yrittäjille tärkeä paikallinen sopiminen ei ole lähtenyt etenemään siihen malliin, että se vielä olisi tarpeeksi toimiva.

–  Kun se nyt on kuitenkin niin, että kun kysytään yrittäjiltä, niin se paikallinen sopiminen ei ole lähtenyt etenemään siihen malliin, että se vielä olisi tarpeeksi toimiva.

Ylös