”Meille luvattiin, että pääministeriehdokkaat olisivat paikalle” – Räsänen ja Essayah pettyivät

8.12.2019 klo 18:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä olisi halunnut käydä hallitustunnustelijan kanssa keskustelut maanantaina. Se ei käynyt, ja lupaus pääministeriehdokkaitten paikallaolosta jäi sekin toteutumatta.

– Kyseessä todellakin oli lähinnä eduskunnan prosessin mukainen menettely pikemminkin kuin aito hallitusneuvottelu, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah toteaa.

– Nostimme keskusteluhetkessä kuitenkin esille muiden muassa vanhustenhuollon ja sote-ratkaisujen kiireellisyyden ja tärkeyden, Essayah kertoo.

Kristillisdemokraattien neuvottelijat Essayah ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen keskustelivat lisäksi hyvästä väestöpolitiikasta ja syntyvyyden merkityksestä.

– Toki puhuimme myös omistajapolitiikan selkeyttämisestä sekä talous- ja työllisyyspolitiikan haasteista, Essayah selostaa.

Mutta Essayah ja Räsänen joutuivat pettymään, sillä heille oli luvattu, että mukana olisivat molemmat pääministeriehdokkaat, Kristillisdemokraattien toiveen mukaisesti.

– Edellisessä keskustelussa meille oli luvattu, että molemmat pääministeriehdokkaat olisivat paikalla. Antti Rinne oli kuitenkin nyt yksin puoluesihteerin ja eduskuntaryhmänsä pääsihteerin kanssa, Päivi Räsänen kertoo.

Edellisessä keskustelussa meille oli luvattu, että molemmat pääministeriehdokkaat olisivat paikalla.

– Olisi ollut syytä käydä tämä keskustelu vasta maanantaina, kuten ehdotimme, Räsänen sanoo.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä jätti torstaina aikatauluun eriävän mielipiteen.

– Meille sanottiin, että molemmat pääministeriehdokkaat ovat paikalla sunnuntaina, mutta kumpikaan ei ollut, Essayah jatkaa.

Sari Essayah ek-ryhmän kokouksessa 5.12.2019 (hallitusneuvotteluista sopiminen), kuva Kristiina Kunnas

Sari Essayah eduskuntaryhmän kokouksessa 5. joulukuuta. Ryhmät päättivät hallitusneuvotteluihin osallistumisestaan juuri torstain kokouksissaan eduskunnassa. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös