Poliisihallitus vastaa kansanedustaja Antero Laukkasen moitteisiin uuden rahankeräyslain ohjeistuksesta

4.3.2020 klo 20:32 Eduskunta KD Lehti

Ylitarkastaja Mikko Cantell vastaa Antero Laukkasen moitteisiin uuden rahankeräyslain ohjeistuksesta.

Poliisihallituksen vastine liittyy KD-verkkolehdessä 4.3.2020 ilmestyneeseen juttuun  Uusi rahankeräyslaki vihdoinkin voimassa, Antero Laukkanen iloitsee pikänsitkeän hankkeen lopputuloksesta.

Jutun lopussa kirjoitetaan: ”Samalla hän (Antero Laukkanen) peräänkuuluttaa rahankeräyslain kannalta keskeisen viranomaisen eli Poliisihallituksen vastuuta.”, minkä jälkeen kansanedustaja Laukkanen sanoo sitaateissa olevan ”oikeastaan aika käsittämätöntä, että heidän sivuillaan ei ole antaa uudesta laista mitään ohjeistusta, vaikka tässä on ollut vuosi aikaa valmistella.”

Pahoin pelkään tämän osion artikkelista antavan väärän kuvan Poliisihallituksesta, joka on pyrkinyt tuomaan oikeaa tietoa kansalaisille ja yhteisöille hyvissä ajoin ennen lain voimaantuloa. Verkkosivuilla on ollut tietoa lakimuutoksesta jossain muodossa jo pitkään. Koko rahankeräyksiä koskeva osio on muokattu vastaamaan nykylainsäädäntöä. Se on tältä osin päivitetty viikonloppuna.

Rahankeräysosio koostuu kymmenistä sivuista ja alisivuista, joita olemme työstäneet mahdollisimman lukijaystävällisiksi ja ymmärrettäviksi. Otankin mielelläni vastaan huomioita sivuille mahdollisesti jääneistä virheistä, mutta jutussa esitetty yleinen kritiikki ei nyt mielestäni osu maaliin.

Huolenani siis on, että KD-lehden lukijat eivät jutun perusteella uskaltaisi luottaa viranomaisen ajantasaiseen tietoon verkkosivuillaan.

Verkkosivustomme rahankeräyksiä koskeva osio vastaa sisällöltään voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Mikko Cantell

ylitarkastaja, Poliisihallitus, Arpajaishallinto

 

Ylös