KD säilytti HOK-Elannon edustajistossa kolme paikkaa – Laukkanen, Reinikainen ja Ebeling jatkavat

16.4.2020 klo 22:32 Kotimaa Kristiina Kunnas

Suomen suurimman osuuskaupan HOK-Elannon vaalitulokset saapuivat torstai-iltana. KD säilytti edustajistossa aiemmat edustajat, mutta espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen sai tällä kertaa suurimman äänisaaliin.

Pääkaupunkiseudun ja keskisen Uudenmaan osuuskaupan HOK-Elannon edustajistoon paikkansa uusivat Kristillisdemokraattien listalta Antero Laukkanen Espoosta sekä Pekka Reinikainen ja Mika Ebeling Helsingistä. Edustajistossa on yhteensä 60 paikkaa.

Laukkanen ja Ebeling toimivat myös kaupunkiensa valtuustoissa, ja Reinikainen on eläkkeellä oleva pitkäaikainen KD-aktiivi.

Varapaikoille edustajistoon menivät Vantaan kaupunginvaltuutettu, erikoislääkäri ja KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela sekä pitkäaikainen entinen vantaalaisvaltuutettu, toimittaja Maija Hurri. Seuraavaksi eniten ääniä saivat helsinkiläinen pastori ja varavaltuutettu Mauri Venemies sekä lääkäri ja Espoon kaupunginvaltuutettu Kaarina Järvenpää.

Ehdokkaita KD:n listalla olikin ennätykselliset 96.

– Äänestysaktiivisuus laski vuoden 2016 vaaleista, ja KD:kin saalisti hieman vähemmän ääniä kuin tuolloin, kertoo järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

Järjestöpäällikkö teki suuren työn etsiessään ehdokkaita HOK-Elannon vaaliin. Ehdokkaita KD:n listalla olikin ennätykselliset 96.

Vaalimenestyksessä Kristillisdemokraattien lista kuuluu HOK-Elannon edustajiston keskisuuriin puolueisiin, sillä Keskustan listalta sisään pääsi samaten kolme edustajaa ja Perussuomalaisilta edustajaksi päätyi neljä henkilöä. RKP sai kaksi edustajaa.

Sisään ja varalle päässeiden äänimäärät

Antero Laukkanen, Espoo, 435, valittu
Pekka Reinikainen, Helsinki, 407, valittu
Mika Ebeling, Helsinki, 407, valittu
Tiina Tuomela, Vantaa, 352, varalla
Maija Hurri, Vantaa, 253, varalla

Suomen laajimmin omistettu yritys

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin osuuskauppa ja Suomen laajimmin omistettu yritys. Noin 80 prosenttia HOK-Elannon liikevaihdosta on peräisin Suomessa valmistetuista tuotteista. Sillä on Avainlippu-tunnus.

 

 

Ylös