– Onko hallituksella jokin ideologinen syy olla hyödyntämättä sekä yksityisen että julkisen puolen parhaita käytäntöjä koronakriisissä, Sari Essayah kysyy

29.4.2020 klo 14:40 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ihmettelee, onko hallituksella jokin ideologinen syy, miksi se ei hyödynnä julkisen ja yksityisen sektorin parhaita käytäntöjä koronakriisin hoidossa.

Kristillisdemokraatit ovat nostaneet koronakriisin aikana esiin epäkohtia suojavarusteiden hankinnassa ja yritystukien jakamisessa.

– Ertyisen kriittisesti on tarkasteltava sellaisia puutteita, joilla on suora vaikutus ihmisten henkeen ja terveyteen, puheenjohtaja Sari Essayah sanoi eduskunnassa, joka käsitteli pääministerin ilmoitusta koronakriisin hoidosta.

Esimerkiksi hoitajaliitot ovat viestittäneet, että suojavarusteiden käytön ohjeistus on ollut sekavaa ja puutteet ovat kentällä suuria.

– Suojavälineistä on niin suuri pula, että paikka paikoin ohjeistetaan tällä hetkellä käyttämään sadetakkeja ja jopa tuubihuiveja suojavarusteina

– Suojavälineistä on niin suuri pula, että paikka paikoin ohjeistetaan tällä hetkellä käyttämään sadetakkeja ja jopa tuubihuiveja suojavarusteina, Essayah kuvasi.

Hän muistutti hallitusta, että yksityinen puoli on tarjonnut apuaan niin testaamisen lisäämisessä kuin suojavarusteidenkin osalta.

– Onko hallituksella jokin ideologinen syy olla hyödyntämättä sekä yksityisen että julkisen puolen parhaita käytäntöjä, Essayah kysyi

Ylös