Espoon KD täyttää 50 – ”Haluamme ennätyssuuren ehdokasjoukon”, sanoo kaupunginvaltuutettu Kaarina Järvenpää

15.6.2020 klo 09:20 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Kaarina Järvenpää uskoo, että Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettuja arvostetaan Espoon valtuustossa. Ensi vuoden kevään kuntavaaleihin pyritään saamaan ennätysmäärä ehdokkaita.

– Kansanedustaja-kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen ja minä olemme yhteistyöhaluisia ja -kykyisiä. Me arvostamme kilpailijoitamme, ja meitä arvostetaan.

Järvenpää iloitsee uusista toimijoista Espoon Kristillisdemokraateissa. Paikallisosasto juhlii 50-vuotissynttäreitään.

Uutena puheenjohtajana toimii Sari Savela. Häntä ennen paikallisosastoa johti Kristiina Drotár, joka seurasi tehtävässä Pertti Järvenpäätä.

– Haluamme mahdollisimman paljon ehdokkaita ensi vaaleihin. Viimeksi meillä jäi harmillisen vähän puuttumaan, että olisimme saaneet kolmannen valtuutetun.

Viimeksi meillä jäi harmillisen vähän puuttumaan, että olisimme saaneet kolmannen valtuutetun.

Ensi kevään vaalit kannustavat koko joukkoa toimintaan ja ehdokasrekryyn. Varavaltuutettu Auli Happonen istuu sotelautakunnassa, Hannu Hätönen on pitkän linjan toimija ja lautamies, Tiina Hyttinen on uusi johtokunnassa ja mielenkiintoisia nimiä ovat myös esimerkiksi Hannu Laaksonen, Kari Roine, Kaisa Anttila, Ninni Ylikallio sekä Mari Sarvi. Uusia nuoria aiotaan houkutella mukaan.

– Kaupungin talous on koronakriisin ja velkojen vuoksi tosi tiukilla, joten ensi syksy hirvittää meitä kaikkia kuntapäättäjiä. Ei ole helppo kausi alkamassa, Järvenpää myöntää.

– Kun hetki sitten oli 10 000 työtöntä, nyt osavuosikatsaus valtuustossa kesäkuun alussa näytti yli tuplaantuneen määrän: 23 000, hän kertoo.

– Nuorten työttömyys, mielenterveysongelmat sekä hoitamattomat sairaudet tulevat varmasti eteen ja vaativat päättäjiltä ratkaisuja.

Järvenpää on ollut vuoden kaupunginhallituksessa sekä valvojana vammaisneuvostossa.

– Se on minulle tosi tärkeä asia. Aikanaan työskentelin Espoossa nimettynä kehitysvammalääkärinä. Olen nyt sivusta seurannut, miten rankkaa koronaeristys on ollut, kun vanhemmat eivät ole päässeet tapaamaan vammaisia lapsiaan. Inhimillisyys pitäisi muistaa, Kaarina Järvenpää sanoo.

Lue Viikon KD-valtuutetun, Espoon Kaarina Järvenpään haastattelu Aluksi liian kiireinen politiikkaan täältä

Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Kaarina Järvenpää on jo ilmoittautunut ehdokkaaksi ensi kevään vaaleihin. (Kuva Suvi Tuomela)

Päätoimittaja-yrittäjä Sari Savela johtaa Espoon 50-vuotta täyttävää Kristillisdemokraattien paikallisosastoa. (Kuva Jarmo Teinilä)

Ylös