Kesäkuun HS-gallup kertoo KD:n kannatuksen vahvistumisesta: ”Olemme päässeet alkuvuotta paremmin esille monissa politiikan teemoissa”

17.6.2020 klo 10:30 Uutiset Merja Eräpolku

HS-gallup kertoo KD:n kannatuksen vahvistuneen. SDP on edelleen suosituin puolue. SDP 21,9%, PS 17,6%, Kokoomus 17,4%, Keskusta 12,4%, Vihreät 10,8%, Vasemmistoliitto 7,4%, RKP 4,4%, KD 4,0%, Liike nyt 1,8%, muut 2,3%.

Perussuomalaisten, Vihreiden, Sdp:n ja Vasemmistoliiton kannatus on tullut hienoisesti alaspäin Helsingin Sanomien teettämässä kesäkuun kannatusmittauksessa. Nousijoita ovat puolestaan Kokoomus, KD ja Rkp. Keskustan kannatuksessa ei näy ainakaan vielä muutoksia puheenjohtaja Katri Kulmunin ministerierojupakan jäljiltä.

KD:n kannatus on tässä mittauksessa tasan neljä prosenttiyksikköä. Alkuvuoden matalammat kannatusmittaustulokset näyttäisivät olevan ohi.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä on alkuvuoden parhaasta kannatusmittauksesta ilahtunut ja helpottunut.

– Meillä ollut hyvin selkeä ja johdonmukainen kanta koronakriisin hoitoon. Peräänkuulutimme heti alusta alkaen toimia, joilla tauti pyritään tukahduttamaan, emmekä olleet Ruotsissa toimimattomaksi todetun laumasuoja-ajattelun ja ”hyridimallin” kannalla. Onneksi Marinin hallituskin tuli samoille myöhemmin linjoille.

Maanselkä toteaa, että useimmissa maissa koronakriisin hoito on lisännyt pääministeripuolueen kannatusta, niin Suomessakin.

KD:n kannatuksen kohenemisen hän uskoo olevan seurausta selkeän linjan ohella myös siitä, että puolue on nyt julkisuudessa päässyt muun muassa puheenjohtajansa Sari Essayah´n kasvoin puhumaan monista eri poliittisen päätöksenteon teemoista.

– Olemme päässeet alkuvuotta paremmin esille monissa politiikan teemoissa. Olemme rakentavalla tavalla nostaneet esiin koronaepidemian myötä tulleita epäkohtia, kuten esimerkiksi varoittamaan holtittomasta velkaantumista niin kansallisesti ja kuin EU:n kauttakin ja yritystukirahojen epäviisaasta jaosta Business Finlandin kautta.

HS:n teettämän tutkimuksen toteutti Kantar TNS 18.5.–14.6.

Ylös