Jasmin Pyöriäisestä Pohjois-Karjalan KD:n puheenjohtaja – Puoluekokous ensi elokuussa Joensuussa

8.11.2020 klo 12:52 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraatit sai uuden puheenjohtajan, kun Joensuun Jasmin Pyöriäinen valittiin piirin johtoon. Nykyinen puheenjohtaja Jarmo Pippola jatkaa varapuheenjohtajana ja vetää ensi elokuussa Joensuussa järjestettävän puoluekokouksen järjestelytoimikuntaa.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirin tuore puheenjohtaja vuodelle 2021 on Jasmin Pyöriäinen, 31. Joensuussa koolla ollut piirikokous teki valintansa lauantaina 7. marraskuuta.

Varapuheenjohtajaksi valittiin aiemmin puheenjohtajana toiminut Jarmo Pippola. Hän vetää ensi elokuussa Joensuussa pidettävän Kristillisdemokraattien puoluekokouksen järjestelytoimikuntaa.

Pyöriäinen työskentelee yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopistossa. Hän on aiemmin ollut  kaupunginvaltuutettuna Kiteellä sekä KD:n eduskunta- ja eurovaaliehdokkaan. Tällä hetkellä Pyöriäinen on KD Joensuun paikallisosaston puheenjohtaja.

Sähkönsiirtomaksuja ja veroja pidettiin kohtuuttomina.

Piirikokous keskusteli sähkön siirtomenojen ja sähköveron osuudesta sähkölaskussa. Sähkönsiirtomaksuja ja veroja pidettiin kohtuuttomina.

– Hallitus korottaa polttoaineveroja. Tämä yhdistettynä sähkösiirtomenoihin syö maaseudun elinvoimaa, piirihallitus harmittelee.

Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraateilla on kuntavaalityö  hyvässä vauhdissa.

– Tavoittelemme vaalivoittoa kuntavaaleissa, piirin tuore puheenjohtaja sanoo.

Elokuussa 2021 järjestetään Joensuun Carelia-salissa Suomen Kristillisdemokraattien 36. puoluekokous. Siihen odotetaan viittäsataa kokousvierasta.

– Viimeksi puoluekokous on ollut Joensuussa 1987, joten on jo aikakin palata Pohjois-Karjalaan, toteaa puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

Piirikokousväkeä Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraattien syyskokouksessa. (Kuva Satu Melkko)

Ylös