Pastori ja kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling on Helsingin KD:n pormestariehdokas

24.11.2020 klo 14:56 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Helsingin piirihallitus asetti kokouksessaan tulevan kevään 2021 pormestarivaaleihin ehdokkaaksi kuudetta kautta kaupunginvaltuuston jäsenenä toimivan pastori Mika Ebelingin.

– Poliittisen päätöksenteon on perustuttava tosiasioihin ja ihmisarvon loukkaamattomuuteen, totesi tuore pormestariehdokas Mika Ebeling poliittisesta linjastaan.

Helsingin Kristillisdemokraattien pormestariehdokas, pastori-kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling.

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri pitää tärkeänä sitä, että pormestariehdokkaalla on vankka kokemus Helsingin kaupungin päätöksenteosta, hän on helsinkiläinen ja toimii helsinkiläisten hyväksi.

Helsingin Kristillisdemokraattien syyskokouksen kannanotto kantaa huolta siitä, että Helsingin kaupunginvaltuuston valtaa pitävät puolueet ovat ajamassa alas kotihoidon tuen Helsinki-lisän.

Äidillä ja isällä on erityinen merkitys lapselle ja niin on hyvä. Yhteiskunnan pitää tukea tätä luonnollista sidettä, eikä pyrkiä tekemään lasten kotihoidosta vain rikkaiden erityisoikeutta.

– Tämä tarkoittaa, että yhä useamman yksivuotiaan perusturvallisuutta järkytetään, Helsingin KD sanoo.

– Äidillä ja isällä on erityinen merkitys lapselle ja niin on hyvä. Yhteiskunnan pitää tukea tätä luonnollista sidettä, eikä pyrkiä tekemään lasten kotihoidosta vain rikkaiden erityisoikeutta.

Kotihoidon tuen alasajon sijasta Kristillisdemokraatit ovat esittäneet kaupunginvaltuustossa, että jo aiemmin viety 2-3 -vuotiaiden Helsinki-lisä palautettaisiin.

Kristillisdemokraatit vaativat, että Helsinki kunnioittaa perheiden valinnanvapautta ja antaa perheille taloudellisesti tasavertaiset mahdollisuudet valita lasten kotihoidon ja varhaiskasvatuksen välillä.

– Näin tuemme lapsia ja perheitä ja rakennamme hyvinvoivaa Helsinkiä.

 

Helsingin Kristillisdemokraatit vahvistaneet 34 ehdokasta kevään kuntavaaleihin:

Mika Ebeling, Elie El-Khouri, Liisa Elo, Arto Haatanen, Pekka Heinäharju, Markus Hekkala, Juha Hyrkäs, Mervi Juuri, Venla Keltto, Mirja Kolehmainen, Asko Korhonen, Miikka Korpiranta, Sari Kumin, Kristiina Kunnas, Antti Lange, Aniara Larmala, Kaija Lehtinen, Henri Lindroos, Krista Lyyränen, Asmo Maanselkä, Alena Markava, Pentti Mattila, Arto Puusa, Risto Pöllänen, Sakari Romunen, Jeremias Räihä, Stefan Salonen, Petri Stålfors, Viljo Tamminen, Tuulikki Tepora, Mauri Venemies, Anne Vuori, Harri Vuorinen ja Mikael Mertsi Ärling

Lisätietoa ehdokkaista: www.kdhelsinki.fi

 

Helsingin Kristillisdemokraattien johdossa jatkaa Tuulikki Tepora

Helsingin Kristillisdemokraatit valitsivat syyskokouksessaan 23. marraskuuta piirihallituksen puheenjohtajaksi edelleen Tuulikki Teporan ja varapuheenjohtajaksi Elie El-Khourin.

Piirihallituksessa jatkavat yhden vuoden Elie El-Khouri, Miikka Korpiranta, Irmeli Luoma, Janette Sandberg ja Karl Stellberg.

Kaksivuotiskaudelle valittiin Markus Hekkala, Markus Keitaanniemi, Sari Kumin, Arto Puusa, Petri Stålfors, Mauri Venemies ja Anne Vuori.

Ylös