Viikon KD-valtuutettu Petri Kulju, Sastamala: ”Lapsuuskodissani lähimmäisen avunpyyntöön oltiin aina vastaamassa”

25.11.2020 klo 15:04 Viikon valtuutettu Kristiina Kunnas

Sastamalan KD-valtuutettu Petri Kulju elää täyteläistä työ- ja perhe-elämää. Markkinointipäällikkö saa työskennellä paljon etänä ja jo aikuistuvien lasten perhe muuttui paljon nelivuotiaan sijoituslapsen myötä.

– Kaiken kaikkiaan elämä on tällä hetkellä täyteläistä, Petri Kulju myöntää.

Hän toimii markkinointipäällikönä Maskun kalustetalossa.

– Tällä hetkellä teen paljon etätyötä, mutta matkapäiviäkin tulee joka viikko. Etätyö on lisännyt yhteistä aikaa perheen kanssa ja siitä nautin.

Matkustelu on käytännössä loppunut kokonaan pois lukien muutamat kotimaan pienet reissut.

– Kotona on vietetty paljon aikaa perheen parissa kunnostellen maatilan rakennuksia. Aiemmin tein etätöitä päivän tai kaksi viikossa, nyt kolme tai neljä, Kulju kertoo.

Kotona on vietetty paljon aikaa perheen parissa kunnostellen maatilan rakennuksia. Aiemmin tein etätöitä päivän tai kaksi viikossa, nyt kolme tai neljä.

– Myös harrastuksiin olen ehtinyt useammin.

Politiikan puolella kaupunginvaltuutettu osallistuu tietenkin valtuuston istuntoihin sekä sivistyslautakunnan kokouksiin.

– Olen juuri tekemässä aloitetta maallemuuton kokeilusta Sastamalassa, samaan tapaan kuin Pöytyällä kokeiltiin viime kesänä.

– Kuntapolitiikassa odottaa tällä hetkellä paljon isoja päätöksiä. Joutuu miettimään, mikä olisi pitkässä juoksussa parasta.

Perhe-elämä muuttui pienen ihmisen myötä. Omat lapset ovat aikuistumassa.

– Perhe sai uuden piristysruiskeen kun meille muutti 4-vuotias sijoituslapsi, Petri Kulju kertoo.

Kulju on taustaltaan maalaispoika.

– Perheemme asui pienellä sukutilalla maaseudun rauhassa. Nyt koronan tulon myötä virittelimme vanhan kanalan kuntoon ja otimme tusinan verran maatiaiskanoja ja pirteän kukon, hän kertoo.

Lapsuudenkoti oli lestadiolainen.

– Kodissani arvostettiin kristillisiä arvoja, ahkeruutta ja rehellisyyttä. Lähimmäisen avunpyyntöön oltiin aina vastaamassa.

Kulju kertoo, että Jumalan Sana oli keskeisesti esillä myös arjessa.

– Kaikki tämä on jäänyt voimaan myös omassa elämässäni.

Politiikkaan hänet houkutteli ystävä.

– Kaikesta voi syyttää hyvää ystävääni Marjo Anttooraa, Kulju naurahtaa.

Anttoora toimi pitkään Sastamalan kuntapoliitikassa, ja oli puolueella töissä niin eduskuntaryhmässä kuin myös sisäministeriössä. Kun Päivi Räsänen oli sisäministerinä 2011–2015, oli Anttoora hänen valtiosihteerinsä.

– Anttoora oli onnistua tavoitteessaan jo edellisellä kerralla minua houkutellessaan, mutta silloin aika loppui. Viime kierroksella ennen kuntavaaleja 2017 hän sitten olikin hyvissä ajoissa liikkeellä.

Nyt korona on kurittanut kaikkia kuntia.

– Säästötoimet ovat kunnassamme täydessä käynnissä ja kuntaveroja ollaan korottamassa. Laajassa maaseutukaupungissa luonnollisesti myös pohditaan koulujen lakkauttamista ja tällä kertaa uhan alla ovat myös pienimmät kirjastot, Kulju kertoo.

Hän kertoo, että tuntuu pahalta kun maakuntakaupungit kärsivät.

– Tuntuu uskomattomalta nähdä miten Tampere rakentuu. Tiet uudistuvat, rantoihin ja eri kaupunginosiin nousee taloja vieri viereen. Samanaikaisesti maaseudulla rakentamista saattaa estää esimerkiksi perinnemaisema.

– Juttua tuntuu riittävän metsien hakkuista ja maatilojen toiminnasta, mutta varsin vähän puhutaan siitä, kuinka paljon betoni- ja muu kaupunkirakentaminen aiheuttavat päästöjä, Kulju arvostelee.

Kristillisdemokraattien Kulju haluaa pysyttelevän asialinjalla.

– Vaikkei se aina toisikaan isoa äänipottia.

– Mielestäni meidän kaikkein tärkein tehtävämme ei niinkään ole kristillisten arvojen puolustaminen, vaan kaikkein tärkeintä on tehdä politiikkaa kristillisillä arvoilla, Kulju pohtii.

Viikon KD-valtuutettu Petri Kulju, Sastamala

• 48-vuotias
• markkinointipäällikkö
• naimisissa, neljä lasta ja yksi sijoituslapsi
• kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen
• harrastaa juoksua

 

Ylös