– Tornion päätöksenteossa ei ole kuntalaisia kuultu riittävästi, sanoo KD-ehdokas Erkki Hurtig

16.1.2021 klo 07:38 Henkilöt Merja Eräpolku

Rohkeana yhteiskunnallisena keskustelijana tunnettu torniolainen Erkki Hurtig aikoo käydä kuntavaaleihin etenkin kirjoittamalla mielipidekirjoituksia paikallislehtiin ja osallistumalla keskusteluun Facebookissa muun muassa kuntasivuilla.

– Silloin kun pääsen varavaltuutettuna kokouksiin, pyrin olemaan aktiivinen, kertoo Tornion varakaupunginvaltuutettu Erkki Hurtig (kd).

– Nostan esiin talouden mustia aukkoja, jotka eivät näy budjettiriveillä esimerkiksi työhyvinvointia parantavia asioita. Kaupungin palkkalistoilla olevien sairauspoissaolot muodostavat erittäin suuren kustannuksen kunnan taloudessa, mutta sille ei ole omaa kustannusseurantaa. Esimerkiksi Torniossa on yli 20 000 sairauspoissaolopäivää, mikä Valtiokonttorin arvioiden mukaan tekee jopa 7 miljoonaa euroa vuodessa, mikä on noin 5 prosenttia koko budjetista.

Hurtigille tärkeimpiä tavoitteita ovatkin työhyvinvoinnin parantaminen sekä kaupungin hankintojen tehostaminen.

– Sillä puolella on saatavissa isot säästöt, hän uskoo.

Tärkeää on myös yksinyrittäjien ja pk-yritysten tukeminen, sillä niiden kannattavuuden parantuminen merkitsee uusia työpaikkoja.

– Torniossa päätöksenteko on pitkän yhden puolueen enemmistövallan vuoksi harvojen käsissä. Sitä olisi hyvä laajentaa koko valtuustoon, ja myös kuntalaiset huomioonottavaksi. Nyt esimerkiksi päätettiin lakkauttaa kyläkoulu, ja niitä ei kuultu, joita asia koskee, Hurtig harmittelee. Hän haluaa, että kuntalaiset tulevat jatkossa paremmin kuulluiksi heitä koskevissa asioissa.

Alaraumon kylässä vaimonsa ja kaikkiaan 12 lapsesta nuorimman kanssa asuva diplomi-insinööri Erkki Hurtig, 64, on nykyisin osa-aikaeläkkeellä. Hän on muun muassa Tornion sivistyslautakunnan jäsen ja KD:n Meri-Lapin osaston puheenjohtaja sekä kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen.

Ylös