Kemijärvellä kaksi Aaltoa ehdolla kuntavaaleissa – ”Muuttoliike pitäisi saada käännettyä positiiviseksi”, sanoo Pirkka Aalto

20.1.2021 klo 14:19 Henkilöt Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien ehdokaslistalla Kemijärvellä nähdään tänä vuonna kaksi Aaltoa.

Isä Pirkka Aalto on Kemijärven pitkäaikainen valtuutettu, joka työskentelee biologian ja maantiedon lehtorina.

Tytär Iina Aalto on 20-vuotias ylioppilas. Lukiossa hän toimi oppilaskunnan puheenjohtajana.

– Aion vastata huolella vaalikonekysymyksiin, kertoo Iina Aalto yhtenä esimerkkinä vaalityöstään.

Hänelle lasten ja nuorten asioiden puolesta puhuminen on tärkeintä.

– Huolena on se, että lapset ja nuoret eivät enää juurikaan osallistu kaupungin järjestämään harrastustoimintaan. Kysyntä ja tarjonta kohtaavat huonosti ja ikäluokkien pieneneminen vaikuttaa myös.

– Esimerkiksi uimahalli, jäähalli ja musiikkiopisto tulee saada säilytettyä ja kansalaisopiston kurssitarjonta pidettyä monipuolisena, jotta ihmiset viihtyisivät Kemijärvellä ja kaupunkimme houkuttelisi myös uusia asukkaita, Aalto korostaa.

Aallon perhealbumi

Vanhempiensa, kahden veljensä sekä perheen lemmikkien – kahden kollin ja hamsterin – kanssa elävä Iina Aalto on itse aktiivinen harrastaja. Teatteri, tanssi, laulaminen, soittaminen ja kuntosali ovat hänen harrastusmuotojaan.

Pitkäaikaisena valtuutettuna ja muutenkin aktiivisena toimijana Pirkka Aalto tunnetaan jo varsin hyvin kotikaupungissaan Kemijärvellä. Kampanjassaan hän aikoo kierrättää muun muassa vanhoja julisteitaan.

– Lehtimainonnan lisäksi satsaan tienvarsimainontaan, jossa hyödynnän edellisten eduskuntavaalien aikaisia mainoksiani. Vaalikoneisiin vastaan tietenkin huolellisesti ja osallistun kaikkiin paneeleihin, joihin kutsutaan.

– Olen valmis jatkamaan samaa aktiivista kaupunkimme, koko seutukunnan ja Lapin asioiden ajamista, jota olen tehnyt jo kolmen valtuustokauden ajan. Työtä olisi vielä, Pirkka Aalto toteaa.

– Muuttoliike pitäisi saada käännettyä selkeästi positiiviseksi, jolloin palvelut säilyisivät ja jopa parantuisivat. Etenkin lapsiperheitä pitäisi saada lisää ja nykyiset asukkaat tulee saada viihtymään ja pysymään täällä. Huolena on myös väestön ikääntyminen, ja sen tuomat haasteet.

Ympäristöaktiivina ja etenkin ahkerana lintuharrastajana tunnetulla Pirkka Aallolla, 51, on lukuisia luottamustehtäviä. Valtuustotyön ohella hän on jäsenenä Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksessa, Lapin liiton tarkastuslautakunnassa, kirkkovaltuustossa ja BirdLife Suomen edustajistossa. Juuri äsken hänet valittiin Lapin lintutieteellisen yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajaksi.

 

Ylös