Satu Melkon tavoitteena pirstaloitumisen sijaan ”Yksi yhteinen Liperi” 

2.2.2021 klo 13:06 Henkilöt Merja Eräpolku

Satu Melkon tavoitteena on kotikunnan kehittäminen ajatuksella ”Yksi yhteinen Liperi – koko kunta mukana”.
– Jos ei kyetä luottamushenkilöinä näkemään omaa asuinaluetta pidemmälle, uhkaa koko kuntaa näivettyminen. Positiivisen kuntakuvan rakentaminen on tärkeää.

– Tarvitaan kauaskantoista visiointia siitä, millaiseksi haluamme Liperiä rakentaa ja millaisena haluamme sen näkyvän muulle maakunnalle ja maalle, sanoo kunnanvaltuutettuna työskentelevä Pohjois-Karjalan kristillisdemokraattien puuhanainen Satu Melkko.

Hän on huolissaan kotikunnan pirstaloituvasta kehittymisestä.
– Kolmen taajaman kunta pirstaloituu tällä hetkellä, niin että häviää näkyvistä ja olemasta.

Jos ei kyetä kuntana näkemään omaa asuinaluetta pidemmälle, uhkaa koko kuntaa näivettyminen.

Hoitoalalla palveluesimiehenä työskentelevä Melkko muistuttaa, että kunnan kehittämisessä on otettava huomioon ikäystävällisyyden tavoitteet.
– Ikäystävällisessä kunnassa on kaiken ikäisten hyvä ja turvallinen asua.

Melkon toteaa, ettei kuntatalous ole kovin vakaalla pohjalla.
– Investointien tarve on tuntuva tulevinakin vuosina, vaikka varaa ei juurikaan kunnan kassa ole. Pitkäjänteisen koko kuntaa kehittävän suunnitelman puuttuminen on johtanut moniin hukkainvestointeihin muun muassa kunnan talon osalta.

– Jos ei kyetä luottamushenkilöinä näkemään omaa asuinaluetta pidemmälle, uhkaa koko kuntaa näivettyminen. Positiivisen kuntakuvan rakentaminen on tärkeää.

KD:n Liperin paikallisosastossa tehdään kaikkien ehdokkaiden yhteistä vaalikampanjaa.

– Olemme jo varanneet paikallislehdestä hyvältä paikalta osaston yhteiselle vaalimainokselle tilaa. Hyödynnämme mainoksen toistotarjouksen, osaston sihteerinä toimiva Melkko kertoo.

Hänellä on hyvää kokemusta vaalityön pyörittämisestä myös piiritasolla eduskuntavaaleissa, jossa Pohjois-Karjalan piiri on tehnyt useamman kerran hyvää työtä oman kansanedustajan läpisaamiseksi pienessä vaalipiirissa, jossa äänikynnys on korkealla.

– Teemme yhteisen flyerin kaikkien ehdokkaiden kuvilla, jonka pyrimme jakamaan jokaiseen kotiin. Ehkä lisäksi pienemmän erän muutaman ehdokkaan yhteistä flyeriä jakoon.

Satu Melkko tunnetaan aktiivisena mielipidekirjoittajana, jonka aktiivisuus näkyy myös sosiaalisessa mediassa.

– Kirjoitan mielipidekirjoituksia tarjoten niitä sekä paikallislehteen että Liperin alueella ilmestyvään Karjalan Heiliin ja Karjalaiseen.

– Somessa käytän aktiivisesti omia Satu Melkko -poliitikkosivujani jakaen puolueen yhteistä materiaalia sekä tuottaen sinne itse sisältöä kommentoiden mediassa olevia tärkeitä aiheita.

– Twitter- ja Instagram-tilini ovat olleet eduskuntavaalien jälkeen vähäisellä käytöllä, mutta mikäli aikaa riittää yritän sitäkin aktivoida.

Kristillidemokraatit tavoittelevat rohkeasti vaalivoittoa niin Liperissä kuin koko Pohjois-Karjalassa.

– Liperissä meillä on menneellä kaudella ollut kaksi valtuutettua ja tavoite on saada lisää, KD:n piirin toiminnanjohtajana ja osastonsa sihteerinä työskentelevä Melkko kertoo.

 

Satu Melkko, 57, Liperi

  • palveluesimies, terveydenhoitaja
  • perheessä kaksi tytärtä ja tyttären koira. Esikoinen opiskelee ruuhka-Suomessa ja kuopus toisella asteella asuen vielä kotona.
  • kunnanvaltuutettu, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja, Maakuntavaltuuston varajäsen, Pohjois-Karjalan KD:n toiminnanjohtaja, Liperin KD:n sihteeri, KD:n puoluevaltuuston jäsen.
  • harrastukset: tukiperhetoiminta Pelastakaa Lapset ry:ssä ja seurakunnan lähetystyön tukeminen, ulkoilu
Ylös