”Minit, mummot ja mielenterveys” – tamperelainen Maria Vuoristo kertoo kolmesta vaalitavoitteestaan

8.2.2021 klo 16:25 Henkilöt Samuli Rissanen

Tamperelainen Maria Vuoristo on lähtenyt kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaaksi kolmella selkeällä teemalla. Ne voi tiivistää kolmeen M:ään.

Minit, eli lapsiperheiden hyvinvoinnin edistävien toimintojen lisääminen. Mummot eli ikäihmiset ja se, kuinka he pärjäävät koronan keskellä ja mitä tehdä rajoitetuilla vierailumahdollisuuksille esimerkiksi vanhainkodeissa. Toisaalta miten turvataan laadukas ja turvallinen kotihoito korona-aikana ja kuinka tuetaan omaishoitajia, jotka ovat usein itsekin iäkkäitä, Vuoristo kertoo KD-Lehdelle.

Kolmantena teemana on mielenterveys. Vuoristo kertoo, että Tampereella iso osa mielenterveyspalveluista siirrettiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toteutettavaksi eikä uudistus ole sujunut kivuitta.

Yhtenä kipupisteenä on se, miten pidetään huoli, että mielenterveyshaasteiden kanssa kamppailevat saavat riittävän nopeasti ja tarpeeksi matalalla kynnyksellä apua.

– Lasten mielenterveyspalvelujen prosessit on saatava sujuviksi, sillä etenkään lasten kohdalla ei ole aikaa hukattavana, Vuoristo sanoo.

– Kotihoidontuki ei kenenkään kotona pysymistä mahdollista taloudellisesti, mutta se antaa lain suojan hoitaa lasta kotona

Yksi Vuoriston tärkeimpiä tavoitteita on puolustaa kotihoidon tuen säilyttämistä. Aihe on hänelle itselleen ajankohtainen ja tärkeä, sillä hän hoitaa tällä hetkellä kotona alle vuodenikäistä tyttärtään.

– Perheillä on oltava valinnanvapaus lastensa hoidon järjestämisestä, eikä kotihoito ole huonompaa tai vähäpätöisempää kuin päiväkoti. Mielestäni on absurdia usuttaa vanhempia, useimmiten äitejä, palaamaan työelämään mahdollisimman pian, kun Suomeen syntyy vähemmän lapsia kuin nälkävuosina.

– Kotihoidontuki ei kenenkään kotona pysymistä mahdollista taloudellisesti, mutta se antaa lain suojan hoitaa lasta kotona, hän arvioi.

Koronan vuoksi Vuoristo aikoo kampanjoida pääsääntöisesti somessa.

– Tulen tekemään poliitikko – Facebook-sivun, jossa jaan näkemyksiäni. Aion myös käyttää henkilökohtaista Facebook-profiiliani sekä Instagram-tiliäni kampanjointiin.

– Minulla on laaja tuttavapiiri Tampereella, jolle teen tiettäväksi ehdokkuuteni. Nyt olen jo aloittanut ”haastattelemaan” tuttaviani esimerkiksi yritysmaailmasta ja lastensuojelusta; siitä, millaisia kehittämis- tai kipukohtia he näkevät Tampereella.

Maria Vuoristo

– 28-vuotias Tampereen Hyhkyssä asuva sosionomi-diakoni (AMK), joka työskentelee vapaaehtoistoiminnan toiminnanohjaajan Tampereen ev.lut. seurakuntien vapaaehtoisen vanhustyön keskuksessa Mummon Kammarissa.

– Tällä hetkellä kotiäitinä helmikuussa 10kk täyttävän Nuppu-tyttärensä kanssa. Perheeseen kuuluu aviomies Antti-Jussi. Perheellä on kaksi koiraa.

– On mukana seurakuntayhteisönsä Uuden Verson toiminnan kehittämisryhmässä.

– Harrastaa lukemista, lenkkeilyä, pilatesta sekä ”uusimpana villityksenä” etelä-korealaiset tv-sarjoja. Tykkää kierrellä kirpputoreja ja selailla nettikirpputoreja.

Ylös