Jazz-basisti Ulf Krokfors ehdolle Janakkalassa – ”Pystymetsästä politiikkaan”

6.3.2021 klo 13:00 Henkilöt Kristiina Kunnas

– Lavalla ja politiikassa ei kummassakaan voi toimia yksin oman agendansa kanssa, vaan on otettava toiset huomioon, sanoo ensi kertaa kuntavaaleihin lähtenyt jazz-basisti Ulf Krokfors. Tervakoskella asuva muusikko on ehdolla Janakkalan kunnanvaltuustoon.

Tammisaaren pojasta tuli Porvoon kautta tervakoskelainen, kun talo oli myynnissä.

– Asuimme vaimon kanssa Porvoossa. Ihastuimme isoon puutaloon Tervakoskella, ja ostimme sen. Emme tunteneet ketään, mutta nyt on hyviä kavereita täällä. Tervakoski on maailman paras paikka! Ulf Krokfors kertoo.

– Olemme karvaasti oppineet sen, että ison talon pidossa on paljon hommaa. Emme osaisi kuvitella olevamme missään muualla. Sopivasti maaseutua, sopivasti lähellä stadia, jos sinne joskus pitää mennä, Krokfors naurahtaa.

Hän kertoo kokeneensa mielenkiintoisen tien ja kasvun muusikkona – ja ihmisenä. Krokfors kertoo elämästään KD-Kompassi -ohjelmassa Radio Deissä. (Koko radiohaastattelun voit kuunnella täältä)

– Tiesin lapsesta asti, että minusta tulee soittaja. Jonkin verran oli lahjoja. Sain hyviä opettajia. Sitten huomasin, että on muitakin lahjakkaita. Suureen egoon tuli lovi – lopulta jouduin alkoholisoituneeksikin. Se juttu kyllä loppui 17 vuotta sitten.

– Aika monella muusikolla menee kaksi latua vierekkäin, Krokfors toteaa.

Ulf Krokfors sanoo tulleensa tempaistuksi pystymetsästä politiikkaan.

– Olemme ihmisenä arvokkaita, meni keikka sitten hyvin tai huonosti, hän jatkaa.

Hän kertoo, että vähän vanhempana ailahtelut vähenevät.

Hän on urallaan toiminut myös tulevien muusikkojen opettajana Metropoliassa.

Ulf Krokfors sanoo tulleensa tempaistuksi pystymetsästä politiikkaan.

– Sen kokemuksen nojalla mitä olen saanut muusikkona olen oppinut, niin on hyvä eläytyä siihen, miksi joku ajattelee aivan toisin kuin minä. Ehkä tällainen pohdinta olisi hyvä myös politiikassa.

– Pitää olla oma agenda, mutta se ei voi olla maailman napa.

 

Janakkalan KD-ehdokas, muusikko Ulf Krokfors KD-Kompassissa Radio Deissä

Kuuntele KD-Kompassi -ohjelma täältä 

Radio Dei, maanantai 8. maaliskuuta klo 22.40

 

Ensi kertaa ehdokkaana kuntavaaleissa. Kontrabasisti, jazz-muusikko Ulf Krokfors Tervakoskelta on ehdolla Janakkalan kunnanvaltuustoon.

Ylös